Футболните национали може да играят в Стара Загора

OFFNews 14 октомври 2015 в 16:31 2261 1

Снимка Beroe

Стадион "Берое" в Стара Загора

Националният отбор на България по футбол може играе част от квалификационните си срещи за световното по футбол в Русия през 2018 година в Стара Загора.

Това стана ясно от изказване на заместник изпълнителния директор на БФС Павел Колев, който сподели в социалните мрежи, че в момента от УЕФА инспектират стадион "Берое".

"Инспекция с УЕФА - крайна цел: "А" националният отбор да гостува в Стара Загора за някои мачове от световните квалификации догодина! План, по който работим от месеци", обясни Колев.

Официалният сайт на БФС също потвърди новината, като обяви, че представители на УЕФА и Българския футболен съюз са провели съвместна инспекция на стадион „Берое“ в Стара Загора за да бъде установено, дали съоръжението отговаря на съответните изисквания за провеждането на срещи от предстоящите световни квалификации.

Публикуваме пълното съобщение на сайта на БФС:

Представители на УЕФА и Българския футболен съюз проведоха съвместна инспекция на стадион „Берое“ в Стара Загора за да бъде установено, дали съоръжението отговаря на съответните изисквания за провеждането на срещи от предстоящите световни квалификации. Инспекцията на стадион „Берое“ е част от стратегическия план на Българския футболен съюз за провеждането на мачове на националния отбор в различни градове от страната, който бе изготвен още преди Европейското първенство за юноши до 17 години, през месец май тази година.

От страна на УЕФА в инспекцията взеха участие Рьомке Хостра (Веню Мениджър) и Арно Саргсян (Стейдиъм Инспектър). Българският футболен съюз бе представен от заместник изпълнителният директор Павел Колев и Андрей Мединцев от Отдел „Международен“. Българският футболен съюз благодари за съдействието на ПФК Берое, Община Стара Загора и РДВР Стара Загора за оказаното съдействие по време на инспекцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови