Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Далаклиев с републиканска титла след само един мач

Васил Георгиев 11 декември 2011 в 12:30 1904 0

dalakliev shampion
dalakliev shampion

Световният шампион по бокс от 2009 г. Детелин Далаклиев спечели републиканската титла в категория до 56 кг след като изигра само един мач на шампионата в Плевен.

Спортист №1 на България за 2009 г. направи истинско шоу пред съгражданите си, като победи Йосиф Стойчев от НСА с 22:5 точки. Състезателят на Мизия (Плевен) бе определен за най-техничен състезател на турнира а статуетката му бе връчена от неговия треньор и президент на клуба Александър Владимиров.

"Нямах никаква полза от това първенство - коментира след финала Детелин Далаклиев. - Това е една от най-лесните ми титли, след като изиграх само един мач. Поздравявам съперника ми Йосиф Стойчев, който се качи на финала срещу мен. Само тренирам и свалям килограми, а не играя истински мачове. За мен това си е загуба на време. Нивото на първенството бе много ниско. Имаше над 100 състезатели, а се изиграха едва 30 мача. Кризата сериозно удари клубовете, което също оказва влияние. Най-оспорван бе мачът между Момчев и Митовски. Изненадан съм и от загубата на национала Георги Андонов от Александър Александров. От идния вторник сме на лагер. След Нова година пък се качвам на Белмекен".

Иначе с най-много титли от шампионата е тима на Левски. Състезателите на столичния "син" клуб стигнаха до три златни медала. Изненадата поднесе Александър Александров от ЦСКА, който в категория 46-49 кг се наложи изненадващо категорично над Георги Андонов от Левски с 14:3 точки. Най-драматично пък се разви последният бой в категория до 75 кг, в който националът Мариан Момчев, който защитава цветовете на тима на Добрич, измъкна трудна победа над Румен Митовски от Спартак (Плевен). Срещата завърши 6:6 точки, което наложи използването на компютърен анализ за броя на ударите на състезателите. Момчев стигна до успеха с 27:26 удара. В класирането по точки при клубовете първи е Левски с 38 точки, НСА са с 27, Спартак (Плевен) и ЦСКА по 22 точки и др.

Шампионите в отделните категории

46-49 кг:    Александър Александров (ЦСКА)

52 кг:    Стефан Иванов (Левски)

56 кг:    Детелен Далаклиев (Мизия Плевен)

60 кг:    Елиан Димитров (НСА)

64 кг:    Ангел Христов (Левски)

69 кг:    Симеон Чамов (ЦСКА)

75 кг:    Мариан Момчев (Добрич)

81 кг:    Абдула Арабие (Левски)

91 кг:    Валентин Колачев (Спартак Пл)

над 91 кг:    Петър Белберов (Сторм)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!