Бразилия победи България с 3:1 гейма и излезе начело в група А на Световната лига

Кирил Хараланов 05 юли 2013 в 18:23 1426 0

Снимка: БГНЕС/Архив
Снимка: БГНЕС/Архив

Българският национален отбор по волейбол загуби с 3:1 гейма срещу Бразилия в първия от двата мача за класирането в група А на Световната лига. 

Ключът за загубата на нашите национали бе разликата в началният удар на двата отбора. Така българите сдадоха първото място в група А на Световната лига именно в полза на "Кариоките". 

Първият гейм в срещата бе много равностоен. Съперниците бяха рамо до рамо през по-голямата част от него. Все пак българите поведоха с 18:14. Бразилия не се предаде и изравни резултата на 20:20. След атака на Тодор Алексиев резултатът стана 24:22 в полза на България. Нашите трикольори се възползваха от третия си геймбол и затвориха частта с 26:24 точки. 

През втората част играта на бразилците потръгна. "Кариоките" поведоха в самото начало с 6:2. Българите забиха три поредни точки за 6:5, но след прекъсването от страна на наставника на домакините Бернардо Резенде те показаха класа и заслужено взеха втория гейм. "Селесао" поведе с 16:10 след второто техническо прекъсване, а до края на гейма те увеличиха преднината си, за да се стигне до 25:17. 

Началото на третия сет отново бе по-добър за бразилците. Те поведоха с 8:5 след първото техническо прекъсване и с 16:12 след второто. Възпитаниците на Камило Плачи не успяха да се съвземат и загубиха третия гейм с 25:20.

В началото на четвъртия гейм сервиза на бразилците затрудняваше нашите национали, като логично се стигна и до 8:4 след първата техническа пауза в полза на световните шампиони от 2010 година.

Българите обаче не позволиха на съперника да отмъкне лесно победата под носа им. Те намалиха разликата след второто техническо прекъсване, а след това и поведоха с 19:18. В края на гейма двата отбора се гонеха в резултата, но в крайна сметка нервите на българите не издържаха. След "бъркана топка" на Георги Братоев, бразилците спечелиха гейма с 25:23, а с това и мача с 3:1.

В днешния мач най-резултатни за България бяха капитана Тодор Алексиев с 13 точки и звездата на отбора Цветан Соколов с 11 точки в своя актив.

Следващият мач между Бразилия и България ще бъде утре, отново в зала "Жинасио Нилсон Нелсон" в бразилската столица. В него до голяма степен ще се реши спора за първото място в групата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews