Адриан Сутил в полезрението на Уилямс и Ферари

Васил Георгиев 19 декември 2011 в 14:47 1602 0

Адриан Сутил
Адриан Сутил

Доскорошният пилот на тима от Формула 1 на Форс Индия Адриан Сутил е влязъл в полезрението на тимовете на Уилямс и Ферари.

От тима на сър Франк Уилямс изкушавали Сутил с варианта да се състезава за тима още от следващия сезон, твърди Auto Motor und Sport. От Ферари пък смятали да заложат на пилота като заместник на Фелипе Маса от 2013 г.

Самият пилот, който е свързан със спонсорски договор с компанията  Medion, което е и една от причината да е толкова примамлив вариант за отборите, даде да се разбере, че е готов да заложи на едногодишен договор с Уилямс, след което евентуално да премине във Ферари.

"Няма да взимаме прибързани решения", лаконично коментира пред Sport Bild мениджъра на пилота Манфред Цимерман.

В същото време собственикът на рекламните права на Формула 1 Бърни Екълстоун пропусна Сутил, отбелязвайки кои са ценните германски пилоти в най-бързата надпревара. Той посочи имената на Фетел, Шумахел и Розберг.

Междувременно пък стана ясно, че доскорошният пилот на Лотус-Рено Бруно Сена сериозно обмисля възможността да се прехвърли в сериите NASCAR. На този етап той категорично отхвърли вариант да се пробва в Индикар.

"Определено семейството ни ще е категорично "против" да участват в Индикар", аргументира се Сена. Както е известно, от тима на Лотус-Рено не продължиха договора на племенника на легендата Айртон Сена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!