Стюърт Бингам спечели Откритото първенство на Англия

OFFNews 22 октомври 2018 в 13:38 2805 0

Снимка worldsnooker.com

Стюърт Бингам спечели петата си ранкинг титла по снукър в кариерата, след като стигна до драматична победа нa финала Откритото първенство на Англия над Марк Дейвис с 9:7 фрейма.

Той получи трофея "Стив Дейвис" и чек за 70 000 паунда. Това е второто му отличие от веригата "Домашни нации", като именно последният му ранкинг успех бе в Welsh Open 2017

Неговият противник Марк Дейвис участваше на първия си ранкинг финал в 27-годишната кариера, но при 7:6 не можа да поддържа темпото на Бингам и загуби последните партии.

46-годишният играч демонстрира страхотно спортсменство при 5:4 аванс, когато докосна непозволено бялата с щеката си и веднага си призна, а това бе и повратен момент в мача, защото Стюърт започна обрата си.

Той направи разчистване и не допусна да изостане значително, като след това показа класа край зеленото сукно и се справи по-добре с голямото напрежение, за да се поздрави със заслужен успех.

Майсторът на щеката от Базилдън се разплака на церемонията по награждаването, защото след тримесечното наказание да не играе, се е чудил дали изобщо някога отново ще може да бъде сред елита в снукъра. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови