Нийл Робъртсън триумфира в Кардиф

OFFNews 18 февруари 2019 в 13:39 5639 0

Нийл Робъртсън е новият шампион на Откритото първенство на Уелс по снукър. Във финала австралиецът победи Стюарт Бингам с 9-7 фрейма.

Преди финала Робъртсън бе спечелил последните си две срещи срещу англичанина без да загуби фрейм, а сега освен с ранкинг титла номер 15 в кариерата, си тръгна и с чек за 70000 паунда. Бингам, който е шампион в турнира от 2017 година, отстъпва с две позиции и ще има сериозната задача да удържи мястото си в топ 16 преди Световното първенство.

Първата сесия отиде на сметката на 37-годишния Робъртсън след резултат от 5-3, а след подновяването разликата продължи да расте. Пропусната черна топка от Бингам позволи на съперника му да разчисти масата за 6-3, а след това резултатът набъбна до 7-3.

Световният шампион от 2015 година спря пропадането в 11-я фрейм, намалявайки пасива си на 7-4. Неуспех по кафявата на Робъртсън даде шанс на Бингам, който записа още един фрейм на сметката си и двамата играчи се оттеглиха на 15-минутна почивка при резултат 7-4.

След паузата Стюарт продължи да играе много силно, изравнявайки резултата при 7-7. В изключително напрегнатия фрейм номер 15 победител излезе Робъртсън, което го доближи само на фрейм от победата. Тя бе факт още в следващия, когато австралиецът вкара дълга червена като част от 83-точковия си брейк.

Щастливият победител заяви след срещата, че е доволен от успеха и се надява да запази добрата си форма до Световното първенство. От своя страна Бингам поздрави новия шампион и сподели, че се чувства разочарован от неуспеха да задържи набраният в хода на срещата устрем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!