Марко Фу обърна Джон Хигинс и спечели титлата в Глазгоу

OFFNEWS 19 декември 2016 в 09:04 4964 0

Марко Фу е шампионът от последния ранкинг турнир за годината в снукъра "Скотиш Оупън" в Глазгоу.

Състезателят от Хонг Конг успя да преодолее пасив от 1:4 фрейма срещу местния любимец Джон Хигинс, за да триумфира накрая с 9:4 и да грабне трофея и 70 000 лири от наградния фонд.

Хигинс започна блестящо финала с три поредни стотачки, но след това беше надигран от своя съперник, който го лиши от възможността да триумфира с титлата на километри от родното му Уишоу, заради което е популярен с прозвището "Магьосникът от Уишоу".

Фу спечели осем поредни фрейма и грабна трета ранкинг титла в кариерата си, както и първия трофей на името на Стивън Хендри, връчен му лично от най-успешния играч на снукър за всички времена.

Това беше перфектен завършек за една от най-успешните седмици за Фу, през която той спечели 36 фрейма в седем мача. 38-годишният Фу постигне впечатляващите 11 сенчърита, а 21 пъти премина границата от 50 точки.

"Чувствам се невероятно. Да биеш Джон в Глазгоу, нямам думи. Това е най-голямата победа в кариерата ми. След дефицит от 0:3 се почувствах много зле, сякаш губех с 1:7. Тези три фрейма, които спечелих, за да изравня до 4:4 преди вечерната сесия, бяха най-важните в целия мач. Ключът бяха моите сейфти удари, върху които поработих през седмицата с моя треньор Уейн Грифит", сподели след победата си Фу.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови