Quantcast

Заклевам се във внука си - не кормя животни (видео и снимки)

Калоян Константинов, Симона Костадинова и Ели Трендафилова Последна промяна на 18 април 2014 в 08:43 22620 22

Христина Дочева.

Преди няколко дни стопанка алармира във Фейсбук, че майка и дъщеря похищават кучета, след като беше заснето как нейният домашен любимец е отведен в кола от двете жени, докато тя пазарува в супермаркет.

След като Ви представихме гледната точка на Диди Цонева, собственичката на вече намереното куче, екип на OFFNews.bg се свърза и разговаря 
със семейството, обвинявано в кражбата на Доро.

Те бяха заподозрени във въртенето на бизнес "с кормене на животни и продаването на органите им за различни медицински цели".

Д-р Михаил Плочев, г-жа Христина Дочева и дъщеря им отговориха на въпросите на OFFNews и разказаха своята гледна точка за случилото се.

Дочева твърди, че не са откраднали кучето, като според нея доказателства за това има на целия запис от камерите на „Била“, където се виждало, че животното е било без повод в момента на намирането му от нея и дъщеря й.

Тя обясни, че в случай, когато куче се разхожда само без каишка, то се смята за безпризорно.

„Нека да излезе документът от Шесто районно, там ще се покаже, че не беше вързано, снимано е. Гледах кучето 5 дни и то изглеждаше много по-добре, отколкото когато го намерих, защото ми изяде от ръката половината печено пиле, което бях купила миналата вечер от „Била“, мислех, че от 1-2 дена е загубено“, обясни Дочева.

Събралите се пред блока на семейството в сряда вечерта хора, искащи обяснение и наказание. Снимка: Румяна Мондешка.

Жената е запозната с обвиненията на Диди Цонева и я призовава да ги защити в съда, защото според нея твърденията на съседите им и на собственичката на Доро са лъжовни:

„Нашето семейство е от потомствени лекари, дъщеря ми е пето поколение лекар. Заклевам се във внука си, който се е родил преди 67 дена, и в дъщеря си, че никога не съм направила нещо, което да е в разрез с най-доброто гледане на животните. Най-доброто“, защити се Христина Дочева.

Тя се притеснява, че реномето на семейството й е напълно сринато, а зле настроени журналисти и природозащитници не спират да ги тормозят. Вчера пред блока им се събрала голяма група активисти, която искала обяснение и наказание за деянията на двете жени. Те обаче смятат, че дошлите да им търсят сметка природозащитници не обичат истински животните, а даже получават и пари за действията си. Докато семейството не е получило нито стотинка за грижите си за животните през всичките години.

Събралите се пред блока в сряда вечерта хора. Снимка: Румяна Мондешка.

„Работила съм 28 години в клиника и сега съм пенсионер по болест. Да Ви приличам на бандитка? Преди време идваха инспектори, полицаи, гледаха всичко, чипираха животните, всичко беше изрядно. Какво повече? Имаме 6 кучета, които не са намерени, купени са преди години още“, каза Христина Дочева.

Съпругът й – д-р Михаил Плочев, каза, че е градил с години своето реноме на гръден хирург, а сега за един ден с един замах то бива сринато: „Днес моят началник – директорът на болницата, ме пита „Какво става?“ Какво да става, нищо не става, какво да му отговоря? Потресаващо е да дойдете в нашата болница и да се оставите да Ви оперира д-р Михаил Плочев – изкормвач. Проверете в интернет, аз съм от 10-е най-добри гръдни хирурзи в България.“

Той обясни, че конците от котешките черва отдавна не се ползват в медицината, защото има много по-модерни и добри пособи. Вечерта, когато се е събрала тълпата под прозореца им, семейството е викнало полиция, която да огледа мазето им, чиято врата е от тежко желязо, и за която съседите твърдят, че зад нея се колят и кормят животните. Репортерите на OFFNews обаче видяха единствено стая, пълна с буркани с компоти, без следи от нищо друго съмнително. Д-р Плочев каза, че вратата стои там от много години и е поставена заради множеството кражби в блока. Доста от останалите мазета бяха разбити и в тях нямаше нищо.

Полицията проверява мазето, за което се носят слухове, че се кормят животните в него. Снимка: Румяна Мондешка.

Дъщерята на Христина Дочева изведе едно от кучетата си – голям пухкав бял самоед, за да се види здравословното му състояние, като коментира - „Изглежда ли кучето сякаш излиза от кланица? Даже ги извеждаме навън с наморници.“ Относно здравето на Доро майката каза, че животното се е изхождало през ден, не е било подуто, хранело се е със суха храна, защото му е харесвала, както и с бисквитки, които жената купила за своите кучета, но видяла, че на ретривъра му харесват – и му ги дала на него. Също така се оплака, че от 3 дни не е извеждала своите домашни любимци заради случилото се.

Семейството коментира и случая от преди 7-8 години, когато е бил нает частен детектив, който да разследва имота им в село Росоман. Съпругът заяви, че имат 4 крави и 10 кучета, заради които съседите им заподозрели, че „там имало подземия, че се изнасят животни, че се правят експерименти с тях.“ Частният детектив обаче не намерил доказателства за извършване на незаконна дейност.

Видео на целия разговор може да видите в линка по-долу:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.04 2014 в 12:06

Колко много хора са се събрали тук:(
А пред жилището на убитото с ритници от баща си детенце имаше само няколко журналистки и две "обръгнали на ударите с тъп предмет" самодоволни съседки. Кръв ми капе от сърцето...

22.04 2014 в 19:45

Голяма актриса е тази жена. А как старателно притваря вратата зад гърба си.. Камен, ако в България се съдехме "като в САЩ", такива случаи въобще нямаше да има.

20.04 2014 в 18:31

Там 3 пъти х,ли си четери ли не знам ама на теб някоѝ да ти счупи главата за тези простотии дето ги ръсиш!!!

20.04 2014 в 18:26

Защо тогава още първия ден не е пуснала да се огледа дома и??А наскоро някоѝ беше кчил пост за бял самоед,търси се, само не помня дали беше от София!???Как така след като е намерила куче не е пуснала обява?Надали ще искат още 1 дом любимец в случаѝ че имат 5-6...и защо не показва вс дом любимци...?Щом е толкова невинна!Ами животните в клетки в Росуман?Те хуманно ли се отглеждат?Как в
се против тях и в селото и в София има жалби???Доста съмнителна история!!!Дано някоѝ я разнищи!!!!!

20.04 2014 в 16:15

UBIIICIIIIII NE SE OPRAVDAVAITEEEEEE

19.04 2014 в 14:37

От сигурен източник знам каква мизерия е вътре. Госпожо надявам се внучето ви да не живее при вас защото тогава социалните ще дойдат. Ужасно човек, който посяга на животни след време ще посегне на човек. Да не забравяме че те са все пак лекари - ужасссссс.
"Бахти тъпаците дето са тия кучкари :D Събрали се 20 сопола! Що ли не ви разбера кои сте в моя квартал дето храните дръгливите бездомни песове да ви счупя ръцете прости! Кучеебачи смотани" Не мога да разбера какво искаш да кажеш тези кучета са на улицата заради хората, а не са виновни самите те.

19.04 2014 в 06:58

Преди години се обадих че има паднал възрастен човек на междуградски път и изчаках линейката, а дойдоха и куки и ме обвиниха че съм го блъснал! От тогава не помагам никому!

18.04 2014 в 22:24

Предлагам, ако вие докторите четете този коментар да ми пишете на пощата [email protected], да се уговорим за снимков материал на двата апартамента и мазето, за да се разсеят слуховете. В същото време очаквам и от колегите на докторите обратна връзка за тях също на пощата, за да се добие обективна представа какво се случва.