Украинци протестираха срещу Путин у нас за спиране на войната в Украйна

OFFNews 15 октомври 2016 в 13:02 4745 4

Снимка Ройтерс

Митинг на украински организации в цял свят срещу руската агресия се проведе в София и Пловдив. Повече от 60 държави се включиха с различни инициативи, предава БНТ.

Целта е да се отправи апел към властите, в частност и към българското правителство да подкрепят Украйна за спирането на военните действия от страна на Русия и Владимир Путин. Да бъдат изведени руските войски и цялата военна техника и да бъде засилено присъствието на ОССЕ. Затова настояха събралите се на площад "Независимост" в София.

Те поискаха още да бъдат освободени гражданите на Украйна, които са задържани под арест, както на територията на Русия така и в Крим по политически причини.

На площад "Съединение" в Пловдив част от украинската общност, която наброява около 450 души, също се събра със знамена и плакати, за да се включи в днешния глобален световен митинг. С това организаторите се опитват да фокусират отново общественото внимание върху събитията в Украйна, където по техни данни от началото на събитията са загинали 68 деца, а над 120 са останали без родители и са били осиновени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

4

Black Hex

15.10 2016 в 15:00

хохломайданците трябва да изпият горчивата чаша до дъно!
це перемога!
це зрада!
И никакъв Бургас, защото там имат железни... доводи за тях.

25665

3

Victimized

15.10 2016 в 14:41

Да , точно както дъртия комундел Никита подари на Украйна Крим , дето ся всичките толерасти ревете с цяло гърло за него ......
 
X

Да помогнем на украинските деца!