Свещеник моли полицаите да не бият студентите

Вероника Шербанова Последна промяна на 12 ноември 2013 в 16:21 9653 20

Отец Васил
Отец Васил

 

Свещеник напусна църквата, в която служи, за да моли полицаите да не бият студентите на протеста. 

Отец Васил е свещеник в църквата „Света Богородица“ в село Железница.

Днес отец Васил се появи на протеста на студентите пред парламента. По време на демонстрациите се стигна до сблъсъци между протестиращите и полицията.

Когато видял какво се случва пред Народното събрание, отец Васил решил да дойде в София, за да не позволи насилие над студентите.

Свещеникът направи опит да разговаря с всеки от полицаите, като ги молеше да не бият студентите. 

В същото време няколко протестиращи започнаха да звънят на вратата на Светия синод и да викат: "Слезте си при паството". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2013 в 10:15

Уважаема Тиквена Мутро! Много е смешно, жалко и грозно когато комунист чете Евангелието и се опитва да го преиначава в своя полза. Ако ти беше истински християнин щеше да си чувал как св. Йоан Златоуст (днес е неговия празник) обяснява посочения от теб цитат. А именно, че властта като йерархия е от Бога в противоположност на хаоса и анархията. Но не и всеки властник. Когато властникът нарушава Божия закон, той греши против Бога и трябва да очаква Неговото наказание. А антихристи и безбожници са тези, които нареждат да се бият деца (децата на тези, които палеха църкви и убиваха свещеници). Но запомни, че Христос казва, че "каквото сте сторили на едного от тези малките, на Мене сте го сторилили". А иначе Светата Православна Църква не са владиците и поповете, а всички християни. В този смисъл Църквата винаги е въвлечена и трябва да има становище, защото е призвана да благовести мира и правдата на Христос. Да е жив и здрав отчето Васил - истински свещеник!

13.11 2013 в 08:31

Вярата личи в поведението на човека. Всеки ден!

13.11 2013 в 08:30

Вярата не е в черквите, а в сърцата човешки! Можете да ходите в осем черкви на ден, да целувате всички попски ръце, всички икони и да запалите поне пет кила свещи - ако нямате вяра всички тези ритуали са напразни. От тях може да се изкара някой лев, но не и да се добие спасението на душата. Който има душа се старае да я спаси от вечните мъки, но само чрез ВЯРА.

А на свещеника Васил - поклон.

12.11 2013 в 23:59

Тиквата от кои е ? Ъььь, нещо се запецна....

12.11 2013 в 23:04

Властта на Сатана също е от Бога, това означава ли, че трябва да се подчиняваме на Сатана?
Недей да вадиш думите на апостол Павел от контекста им, защото заблуждаваш хората. Ето какво се казва за властта в същото послание, което цитираш: " Защото владетелите не причиняват страх на добротвореца, а на злотвореца. Искаш ли да не се боиш от властта? Върши добро и ще бъдеш похвален от нея; понеже владетелят е Божий служител за твое добро. Но ако вършиш зло, да се боиш; защото той не носи напразно меча, понеже е Божий служител и въздава заслуженото с гняв на този, който върши зло." /Римляни 13: 3-4/
Трябва да се подчиняваш на добрата власт, а не на злата!

12.11 2013 в 22:56

Много правилен въпрос, дали има нещо общо с факта, че катедралата е изолирана от няколко месеца?

12.11 2013 в 22:45

Божеее, вразуми ги! И едните и другите! Едните накарай в неделята да ходят на църква, да разберат какво е Вяра, а на другите дай малко сила, за да могат да надскочат заповедите на "марионетките" !

12.11 2013 в 22:34

Отец Васил от Железница приличаше на св. патриарх Евтимий, който упреквал агарянските поробители, че е трябвало да убият първо него, а после Търновските първенци. Така и отец Васил днес молеше полицаите, ако трябва да бият някого, да бият него, а не децата.

12.11 2013 в 22:25

Къде ли е Светия Синод и Патриарха. Скриха се АГЕНТИТЕ.

12.11 2013 в 20:40

Принципно не реагирам на подобни пантеизмо-дъновизми,дори не пиша по форуми,но за да напишете такова безумие има 2 варианта..или не сте чела Писанието и други книги или сте чела между редовете..просто ви моля най-смирено ако няма какво да кажете,не го казвайте тук,защото някои хора тук сме Православни Християни,кръстени в Христа и трудно бихме били заблудени!

С уважение!