Сблъсъци пред президентството на шествие за 9 май (снимки)

Ивайло Анев 09 май 2015 в 19:08 17487 36

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Сблъсъци избухнаха пред президентството по време на шествието, което отбеляза 70 години от победата над фашистка Германия.

До сблъсъци се стигна по време на шествието по случай 70 години от победата над фашистка Германия.

Пред президентството се бяха събрали хора, носещи знамена на Русия, флагове със сърп и чук и хора с плакати на "Атака". Част от тях се опитаха да попречат на организатора - Георги Кадиев от БСП - да говори на микрофона, като се стигна и до лек физически сблъсък.

Безредиците създадоха антинатовски настроени граждани, които се опитаха да вземат микрофона от депутата и му поиска обяснение защо страната ни е член на НАТО.

След намесата на полицията обстановката беше овладяна, а Кадиев получи думата, но с уговорка, че трябва да скандира "НАТО вън" и да каже какво ще прави БСП в бъдеще. Наложи се няколко служители на реда да го пазят, докато говореше.

Посланието на самия Кадиев беше в този ден да се обединим и да поднесем цветя в памет на героите, загинали по бойните полета.

Част от антинатовски настроените граждани издигнаха транспарант с надпис "Победихме фашизма, ще победим и НАТО“. Имаше и плакат на БСП, на който пишеше "Не на конфронтацията с Русия“. Чуваха се и спорадични възгласи за оставка на президента Росен Плевнелиев и "Победа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews