Quantcast

Разказът на един от арестуваните на протеста

Вероника Шербанова Последна промяна на 12 ноември 2013 в 16:58 8706 11

Студентите окупират парламента, Снимка: OFFNews
Студентите окупират парламента, Снимка: OFFNews

 Учителят по информатика Явор Никифоров е един от арестуваните по време на протеста срещу правителството пред сградата на Народното събрание.

Никифоров успял да се обади по телефона, преди да бъде изведен от пл. "Народно събрание". Той обясни, че при задържането е станал жертва на полицейско насилие. 

Ето какво разказа Явор Никифоров:

Казвам се Явор Никифоров. Бях на тротоара и тръгнах да пресичам улицата. Исках да се огледам и ми се нахвърлиха доста полицаи, с което ми разкъсаха плика с тоалетна хартия.

Изказвам позиция. Несъгласен съм с правителството и искам да го сваля по най-мирния възможен начин, който ми се предостави.

Опитах да покажа на полицаите, че господинът дори не е влязъл в охраняемата зона, но двама техни колеги се нахвърлиха в гръб към мене и след това бях арестуван.

Разбира се, с едната ръка ме душаха, с коляното и протектор на коляното бях настъпан по лицето. Искам да кажа, че всички полицаи бяха без отличителни знаци и продължават да бъдат така.  

Никифоров разказал за задържането си пред „Движение България на гражданите“, откъдето ни изпратиха запис от разговора си с него.

Записът можете да чуете ТУК.

По време на опита за окупация на парламента бяха арестувани петима души. Един човек пострада при сблъсъците с полицията. Главата му беше разбита, след като беше ударен от полицай.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2013 в 01:12

Nika, хич не съм добре- още съм в родината, че даже не мисля да емигрирам, че даже ще се погрижа още доста политици да емигрират от тук като Бисеров. Колкото до достоверността на статията- цитатите са се объркали: Другият младеж който беше задържан се оплака от грубо полицейско отношение. Аз не съм казвал, че полицайте са се държали грубо. Подложени са на огромно натоварване- точно като нас и се надявам заедно да издържим последните дни от маратона до оставка успешно и без повече ранени.

13.11 2013 в 00:09

Същият този учител е на всеки протест с плакати за кръвопийци и т.н. Все ми се струваше, че човекът хич не е добре. И не случайно пак той се появява на сцената.
Въпросът към ранобудните е КОЙ ПУСНА ПАРДьО и КАКВО ОБЕЩА?
Другото е за медиите.

12.11 2013 в 23:46

Не мога да си представя, че полицията ни пази от най-съвестните ни учители по програмиране вместо от истинските престъпници. Не е за вярване. Няма такава държава.
Дано си добре Яшу! Дано те пуснат да не се налага пак сами да си преподаваме като миналия път, а и някой трябва да ни води на Есенния турнир.

12.11 2013 в 23:34

Недейте така, г-н Татарски! Бъдещето на РОдината не са такива двойкаджии и наркомани! Бъдещето са успели млади хора като другаря Пеевски - образован, опрятен, от добро семейство (с дядо полковник от ДС). Такива като вас с неправилно мислене смущават реда и пречат на порядъчните млади хора да се трудят за благото на страната ни!

12.11 2013 в 20:25

Педалите гадни са посегнали на Яшу. Тези свине без мозъци знаят ли, че той обучава над 300 деца на занаят, за който те и хабер си нямат - програмиране. Знаят ли биещите прасета и техните господари - криещите се крадливи плъхове, че този човек всеотдайно и постоянно прави усилия да изучи хора, които ако останат на територията, ще изкарват с труда си десеторно повече от свинете в парламента и ще им плащат заплатите, както и на биещата сволъч. Оставка.

12.11 2013 в 20:19

Този е от Крън, там го правят заради ходжата ;)

12.11 2013 в 18:54

В Сливен колко ви плащат на коментар? В Хасково чувам дават по 20 стотинки.

12.11 2013 в 18:53

Е то ни е ясно, че единствено ТВ7, ДУМА и вестник ЮРУШ останаха достоверни в тази държава.

12.11 2013 в 17:57

Хахаха, „Движение България на гражданите“", много достоверен източник бе, Агенция "една жена (Кунева/Пръмова) каза", айде сега дайте думата да си каже репликите и некой друг от Деформаторския блок и ГРОБ, циркът е пълен...

12.11 2013 в 17:26

Следващият си ти. Понеже "много си струваш".