Разказът на един от арестуваните на протеста

Вероника Шербанова 12 ноември 2013 в 16:58 9690 11

Студентите окупират парламента, Снимка: OFFNews
Студентите окупират парламента, Снимка: OFFNews

 Учителят по информатика Явор Никифоров е един от арестуваните по време на протеста срещу правителството пред сградата на Народното събрание.

Никифоров успял да се обади по телефона, преди да бъде изведен от пл. "Народно събрание". Той обясни, че при задържането е станал жертва на полицейско насилие. 

Ето какво разказа Явор Никифоров:

Казвам се Явор Никифоров. Бях на тротоара и тръгнах да пресичам улицата. Исках да се огледам и ми се нахвърлиха доста полицаи, с което ми разкъсаха плика с тоалетна хартия.

Изказвам позиция. Несъгласен съм с правителството и искам да го сваля по най-мирния възможен начин, който ми се предостави.

Опитах да покажа на полицаите, че господинът дори не е влязъл в охраняемата зона, но двама техни колеги се нахвърлиха в гръб към мене и след това бях арестуван.

Разбира се, с едната ръка ме душаха, с коляното и протектор на коляното бях настъпан по лицето. Искам да кажа, че всички полицаи бяха без отличителни знаци и продължават да бъдат така.  

Никифоров разказал за задържането си пред „Движение България на гражданите“, откъдето ни изпратиха запис от разговора си с него.

Записът можете да чуете ТУК.

По време на опита за окупация на парламента бяха арестувани петима души. Един човек пострада при сблъсъците с полицията. Главата му беше разбита, след като беше ударен от полицай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!