''Правосъдие за всеки'' с нов протест, искат оставката на Гешев

OFFNews 26 май 2021 в 20:13 3559 0

Десетки се събраха тази вечер в поредния протест на инициативата "Правосъдие за всеки", който е под надслов "Правосъдие без каскет". Те искат оставката на главния прокурор Иван Гешев. 

"Избрахме първата сряда след деня, в който почитаме паметта на смелия борец срещу мафията Джовани Фалконе. Тъкмо такива личности са нужни в тези дни, когато България безспорно преживява промени", обясняват организаторите.

Акцентът на днешния протест е предложенията на "Демократична България" за закриване на специализираните съд и прокуратура.

Според протестиращите специализирано правосъдие се използва като бухалка и репресия срещу неудобните и настояват следващият парламент да отвори отново темата за Специализираните съд и прокуратура и те да бъдат закрити.

Движението около Съдебната палата не е спряно.

Към 20 ч. протестиращите се събраха пред сградата на Висшият съдебен съвет и скандират "Гешев - позор! Оставка и затвор!". "Тук ще се прави анализ на специализираното правосъдие. Да си правиш сам анализ е като ученик сам да си пише оценките, като да напишеш дисертация за доцент, но сам да си я прегледаш", казват демонстрантите. 

Според тях данните от проверката ще бъдат манипулирани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки