Образователните центрове протестират пред Столична РЗИ

Няма логика ресторанти и казина да работят, а ние да затваряме, твърдят протестиращите

OFFNews 14 октомври 2021 в 09:31 2655 0

Снимка Архив

Представители на образователните центрове излязоха на протест пред РЗИ-София заради противоепидемичните мерки, които ограничават работата им, съобщи bTV.

От днес, 14 октомври, наредбата изисква да затворят врати всички центрове за извънкласни дейности.

„Потресени сме от ситуацията, в която изпадаме. Мерките са неравностойни, несправедливи. Не е нормално едни бизнеси да страдат за сметка на други. Ако ще има мерки, те трябва да са еднакви за всички“, коментира една от протестиращите.

Според представителите на бранша те също трябва да работят с 30% капацитет, както кината и театрите. По думите им няма логика ресторанти и казина да работят без почти никакви ограничения, а центровете да затварят.

„В момента не са обявени компенсации, но ние и не искаме такива. Искаме да работим. След като ресторанти, казина, конгреси – могат да работят с много по-голям капацитет от нашия, би следвало и ние да можем. Нашите групи са максимум до 12 деца. Не мисля, че създаваме по-голяма заплаха за обществото. Ние просто фалираме“, обясни собственик на образователен център.

От бранша обясниха, че могат да спазват всички мерки в безопасна среда, защото често се прилагат дори индивидуални уроци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл