Майките на деца с увреждания протестираха за 12-и ден

OFFNews 02 ноември 2018 в 20:59 1919 2

Снимка БГНЕС

Майките на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят, излязоха за 12-и пореден ден на протест с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. 

Шествието тръгна от бул. ”Александър Стамболийски“ и стигна до кръстовището на бул. ”Христо Ботев“, като го блокираха за кратко.

Майките пуснаха 12 розови балона с лика на Симеонов, за да напомнят за това, че протестират вече 12 дни. С балоните те изразиха и посланието си, че властта живее в розов балон и не вижда проблемите на хората с увреждания.

“Трябва да подкрепим майките, трябва да подкрепим тези деца, въпреки че те са болни, те са бъдещето на България, и не ме напуска търпението, ще бъдем тук всяка вечер, всеки ден, докато настъпи някаква промяна в нашата страна. Надявам се, че майките няма да се уморят, а ние сме с тях“, коментира една от протестиращите гражданки пред БНР.

Майките отново се зарекоха да продължат протестите, докато получат исканата от тях оставка. 

Очаква се в неделя протест в тяхна подкрепа да се проведе и в Лондон. Очаква се около 600 наши сънародници да се съберат в „Хайд Парк” с искане на оставка на вицепремиера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!