Голи активистки протестираха пред парламента

Юлиан Христов 21 януари 2012 в 19:23 3050 1

Голи украинки. Снимка: БГНЕС
Голи украинки. Снимка: БГНЕС

Група активискти от ФЕМЕН създадоха суматоха пред парламента в София днес. Те излязоха пред паметника „Цар Освободител" и Народното събрание с боксьорски ръкавици, раздавайки крошета.Украинките скандираха на руски „Насилниците в затвора" и на английски: „Удар по насилието".

Въпреки януарския мраз украинките бяха само с червените си боксови ръкавици и черни шорти. Сред потърпевшите се оказа телевизионен репортер, който получи удар в областта на гърдите. Набит от украинските активистки бе и Йоло Денев, който беше дошъл да се включи в събитието и да изрази солидарността си с момичетата от ФЕМЕН.

Денев после вдигна и размаха ръката на „боксьорката" - победителка и заяви пред журналистите: „ Аз съм възбуден, развълнуван и удовлетворен, и обнадежден, че бъдещето принадлежи на младежта". По думите му България е най-тираничната държава и затова според него трябва да последваме тези момичета.

Протестът беше охраняван от органите на реда, които с любопитство наблюдаваха изпълнението на активистките. Около 50 човека присъстваха на събитието, повечето от които фоторепортери и журналисти с камери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови