ДАНСwithme Global: Окупацията вече успя

OFFNews 15 януари 2014 в 10:24 3613 5

Окупацията в СУ падна напълно.
Окупацията в СУ падна напълно.

ДАНСwithme Global излязоха с изявление, подкрепящо Ранобудните студенти след свалянето на окупацията в Ректората на Софийския университет. Краят на окупацията не е краят на протеста, категорични са от ДАНСwithme Global.

"Скъпи Ранобудни студенти, Вие постигнахте много! Благодарим Ви за силата и надеждата! Благодарим Ви за смелостта да мечтаете за по-добра България, за бъдеще в което страната ни не е в плен на олигархично-мафиотски зависимости; за бъдеще, където свободата и демокрацията са основна ценност, а да си гражданин е естествено състояние", пишат те в обръщение, изпратено късно снощи до медиите.

"Признателни сме за това, което направихте и правите за бъдещето на България. Макар днес (бел. ред. - решението бе взето късно вечерта на 13 януари) да обявихте края на окупацията на Алма матер, Вие съумяхте да вдъхнете сили и енергия на протеста и да окупирате с дръзновение и непримиримост публичното пространство. Успявате да поставите на дневен ред с непреклонна настойчивост неудобните въпроси за нашето общество. Въпросите, които не получиха отговор през последните 24 години на фалшив преход, въпросите за морал и отчетност в политиката, за демокрация и прозрачност, за граждански права, за свободата да мечтаем за по-добра България.

С вашите действия доказахте, че Алма матер е място за възпитаване на истински граждани, за събуждане на обществото за важните теми и идеи на нашето време", пишат от ДАНСwithme Global.

"Окупацията вече успя! Тя е етап от продължителната битка за бъдещето на България. Бъдеще, което трябва да отвоюваме от тези, за които корупцията, манипулацията и лъжата са естествено състояние; от тези, които не разбират идеализма и мечтите; от тези, които живеят в паралелен свят, където свободата не е ценност!

Без вас тази битка би загубила моралния си компас! Последните седем месеца показаха, че оставката на това дискредитирало се правителство и Парламент е единственият начин да започнем наново и да работим за промяна, за укрепването на демокрацията и върховенството на правото в България. Гражданите се събудиха! Благодарим Ви!

Продължаваме заедно напред!", завършват те писмото си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови