Quantcast

ДАНСwithme Global: Окупацията вече успя

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2014 в 10:24 3034 5

Окупацията в СУ падна напълно.
Окупацията в СУ падна напълно.

ДАНСwithme Global излязоха с изявление, подкрепящо Ранобудните студенти след свалянето на окупацията в Ректората на Софийския университет. Краят на окупацията не е краят на протеста, категорични са от ДАНСwithme Global.

"Скъпи Ранобудни студенти, Вие постигнахте много! Благодарим Ви за силата и надеждата! Благодарим Ви за смелостта да мечтаете за по-добра България, за бъдеще в което страната ни не е в плен на олигархично-мафиотски зависимости; за бъдеще, където свободата и демокрацията са основна ценност, а да си гражданин е естествено състояние", пишат те в обръщение, изпратено късно снощи до медиите.

"Признателни сме за това, което направихте и правите за бъдещето на България. Макар днес (бел. ред. - решението бе взето късно вечерта на 13 януари) да обявихте края на окупацията на Алма матер, Вие съумяхте да вдъхнете сили и енергия на протеста и да окупирате с дръзновение и непримиримост публичното пространство. Успявате да поставите на дневен ред с непреклонна настойчивост неудобните въпроси за нашето общество. Въпросите, които не получиха отговор през последните 24 години на фалшив преход, въпросите за морал и отчетност в политиката, за демокрация и прозрачност, за граждански права, за свободата да мечтаем за по-добра България.

С вашите действия доказахте, че Алма матер е място за възпитаване на истински граждани, за събуждане на обществото за важните теми и идеи на нашето време", пишат от ДАНСwithme Global.

"Окупацията вече успя! Тя е етап от продължителната битка за бъдещето на България. Бъдеще, което трябва да отвоюваме от тези, за които корупцията, манипулацията и лъжата са естествено състояние; от тези, които не разбират идеализма и мечтите; от тези, които живеят в паралелен свят, където свободата не е ценност!

Без вас тази битка би загубила моралния си компас! Последните седем месеца показаха, че оставката на това дискредитирало се правителство и Парламент е единственият начин да започнем наново и да работим за промяна, за укрепването на демокрацията и върховенството на правото в България. Гражданите се събудиха! Благодарим Ви!

Продължаваме заедно напред!", завършват те писмото си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.01 2014 в 20:26

Пълен провал тия протести и окупации. Балкански така и не разбра – какви точно им бяха исканията? Какви им бяха предложенията? За какво беше изобщо целия тоя ЦИРК? Тиквоча квото е пипнал, го е осрал. Ей го потвърждението.

15.01 2014 в 16:38

Дали е успяла окупацията, не знам. Има различни мнения. Ето едно например:
"МАЙЯ ЛЮБОМИРСКА
15.01.2014
Очаквано протестът на „ранобудните” студенти претърпя пълно фиаско. Краят на акцията беше предизвестен и затова не може да се нарече дори новина решението да бъде преустановена окупацията на Софийския университет.

Балонът се спука и останките му от фалшиви лозунги и вещерски заклинания се разхвърчаха.

Фалшът, в който бяха заченати протестите, стигна дъното още на 10 януари, когато на шумно рекламираното „превземане” на парламента се явиха десетина протестъри, а щурмът беше отложен със седмица.

Въпросът сега е защо кукловодите и режисьорите оставиха студентите сами да се гънат и са обясняват към какви нови стратегии ще прибегнат. Вярно, част от професорите „осребриха” достойно участието си в студентските бунтове. Не сме забравили, че преподавателят по гражданско право Кристиан Таков вече е „заслужено” назначен от президента Росен Пленелиев за член на Правния съвет на държавния глава. Това назначение Таков „извоюва” и с цветистите си изрази по време на лекциите, наричайки политиците, които не са от фалиралия олигархичен кръг, дебелокожи, дебелооки и разни други неща с дебело в началото”. Топъл съветнически стол получи и друг преподавател от авангарда на протеста политоложката Румяна Коларова, една от най-близките и до Иван Костов. Назначенията по заслуги са още от времето на Тато, а като се знае славното комсомолско минало на държавния ни глава, нищо не ни учудва.

Чудим се обаче на дебелоочието на онези, които дирижириха окупацията на университета, а сега се скриха в миши дупки.

Износът, както и вносът на революции, пък било то и цветни, винаги се проваля. Това е известна максима. Провали се и този път. Защото няма съмнение, че пиарските напъни на фалиралия олигархичен кръг се опита да изкопира съветите на американеца Джин Шарп от известната му книга „От диктатура към демокрация”, в която в 198 точки се дават напътствия как се режисират мирни действия за сваляне на властта. Нашенските доморасли пиари изплагиатстваха почти едно към едно съветите на Шарп: флашмоб, свирене на пиано, пиене на кафе, фенери, бдения, вувузели, погребения на политици, митинги, блокади на булеварди, целувки, подаряване на цветя на полицаите, грамади от книги и рисунки и пр. и пр.

И въпреки всички напъни и включването на бъдещи и настоящи артисти в скечовете и флашовете пак стигнаха до фиаското. Защото тези протести бяха поредните инженерни политически разработки и разбираемо не намериха широка обществена подкрепа. И така след като седмици наред тормозиха колегите си, пречеха на учебния процес, нарушаваха законите, възпрепятстваха хората, протестите безславно завършиха.

Сега сме във второ действие на задкулисния сценарий. На сцената излиза Георги Първанов. Второто фиаско предстои."

15.01 2014 в 11:58

До Арх.

ти как смяташ, твоите приятелчета от останалите прави ли са?

15.01 2014 в 11:41

Войната ... ахахахах с кого война? Със сенките ли? Малоумници, я се хващайте да работите а не да мрънкате че живеете зле.

15.01 2014 в 11:28

Точно така!!! :)

Войната е поредица от битки. Печели онзи, който ОСТАНЕ да стои прав накрая!