Властта пусна снимки как ремонтира Великата българска оградa

OFFNews Последна промяна на 06 декември 2018 в 19:59 3723 0

"Работи се по отстраняване на щетите върху преградното съоръжение на българо-турската граница в района на Малко Търново, причинени вследствие на обилни валежи."

Това съобщиха от пресцентъра на Областната управа в Бургас. От администрацията твърдят, че "огромното количество вода, земна, листна и дървесна маса и камъни са повредили малък участък от общо 127-те километра преградно съоръжение на територията на област Бургас."

"Областната администрация има подписан договор с фирма, която отговаря за поддръжката на граничното съоръжение. Същата незабавно е стартирала работа по възстановяване на засегнатия участък. Докато текат ремонтните дейности сигурността е обезпечена" - твърдят още от Областната управа.

Същевременно "поради проявения медиен интерес" пресцентърът на МВР разпространи снимки от "възстановителните дейности за отстраняване на повредата на възпрепятстващото съоръжение в района на Малко Търново."

До приключване на работата на екипите на място остава постоянен наряд на „Гранична полиция“, уверяват и от пресцентъра на МВР.

Великата българска ограда, както беше наречено съоръжението от бившия вицепремиер Валери Симеонов, излезе твърде скъп проект, като парите за него, по настояване на Обединените патриоти, бяха раздадени без обществени поръчки. За общо 132-та километра защитно съоръжение, цената на километър ограда, с прилежащите ѝ пътни участъци, излиза около 1.3 млн. лв. на километър.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !