Дъжд за пореден път отнесе Великата българска ограда

OFFNews Последна промяна на 06 декември 2018 в 12:09 4488 2

Дъжд за пореден път отнесе Великата българска ограда

За втори път оградата на границата падна жертва на природните стихии, след като дъжд отнесе част от съоръжението в района на Малко Търново

Снимки от срутената ограда бяха разпространени във Фейсбук, а до момента официална реакция от властите няма. 

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков каза, че съоръжението ще бъде ремонтирано, но няма причина фирмата изпълнител да бъде глобена, тъй като не става въпрос за повреда заради некачествено изпълнение.

"Има един малък участък, който е пострадал и това се случи в деня, когато Одрин беше изцяло потопен във вода. Има фирма, която я поддържа и отстранява повредата", каза Чолаков и заяви, че това ще отнеме около седмица. В това време ще бъдат възстановени "няколко елемента". По обясненията му Гранична полиция е поставила физическа охрана на мястото на разрушената ограда, а въпросът дали е имало опити за незаконно преминаване на границата губернаторът препрати към МВР.

Заради подобни снимки, които преди година направи депутатът от БСП Елена Йончева, правителството забрани достъпа до оградата и създаде 3-километрова зона, достъп до която може да се дава само от МВР.

Миналогодошиното срутване на оградата се случи след поройни валежи в областта. 

Великата българска ограда, както беше наречено съоръжението от бившия вицепремиер Валери Симеонов, излезе златен проект, като парите за него, по настояване на Обединените патриоти, бяха раздадени без обществени поръчки. За общо 132-та километра защитно съоръжение, цената на километър ограда, с прилежащите ѝ пътни участъци, излиза около 1.3 млн. лв. на километър. 

От публичната до момента информация става ясно, че някои от фирмите, които са избрани от съответните областни управители за строежа, са свързани с фигури от публичния и политическия живот на страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

06.12 2018 в 16:17

ДАЛАВЕРКО: "Толкова бетон е заложен, толкова дълбочина на стъпките е заложена - изпълнено, реализирано, никой не може да предположи, че стихията ще предизвика поражение", допълни Симеонов. На снимката що са вижда само една педя бетон? Дали сега ша си огради лозето на тате с подобна една педя бетон за оградка? Или ша я дига без да краде от нея..

6202

1

Стърголета

06.12 2018 в 13:36

Къде е Валерката да доде да пълни манерката с големи фрази ?