Учителка стана областен управител на Сливен

OFFNews 03 февруари 2016 в 12:25 2233 0

Правителството назначи Татяна Петкова за областен управител на Сливен на мястото на Димитър Сяров, който е подал молба за освобождаването му от поста.

Сяров депозира оставката си на 15 декември 2015 година, като коментира, че по отношение на работата му като областен управител не е имало критики от страна на правителството, а оставката му е политически акт. „Подавам оставката си след решението на националното ръководство на ДСБ да снеме политическото си доверие от управлението на страната. Като член на Националното ръководство аз изразявам категоричната си подкрепа и споделям позицията на лидера на партията Радан Кънев да излезем в опозиция. Убеден съм, че в този момент е изключително важно консолидирането ни в името на целите, които си поставихме и ценностите, които отстояваме“, заяви Димитър Сяров при обявяване на оставката си. Сяров е учредител на ДСБ и на Реформаторския блок в Сливен. От 5 години е член на Националното ръководство на ДСБ.

Новоназначената Татяна Петкова е с 34-годишен педагогически стаж. В последните десет години е директор на Професионална гимназия по механотехника в Сливен. Преди това е работила като учител.

Има магистърски степени от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ - по математика, и от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ – по организация и управление на образованието, професионална квалификация – педагог.

Владее руски, английски и немски език.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови