Toyota Land Cruiser 200 v8 е джипът на горските в Благоевград

Николаос Цитиридис 04 януари 2016 в 16:30 20316 11

С последен модел Toyota Land Cruiser са се обзавели от държавното горско предприятие в Благоевград. Точният модел е Land Cruiser V200, а джипът е вече доставен от края на миналата година.

Информацията ни предоставиха по телефона от държавното горско предприятие в Благоевград, докато колегите им от Сливен ни отказаха тази информация и въпросите си зададохме чрез заявление по Закона за достъп до обществена информация.

3 от 6-те държавни предприятия у нас вече са с нови джипове, с които ще обслужват нуждите на ловния туризъм.

През ноември ви разказахме за обществените поръчки на 4 държавни  предприятия, които си бяха поръчали луксозни джипове, като по отделно цената им с ДДС достигаше близо 200 хил. лева.

Единствено в Габрово останаха без скъп джип, тъй като не се е появил изпълнител на поръчката.

Обществените поръчки в Благоевград, Смолян и Сливен бяха спечелени от една фирма - "Кале Ауто", чийто собственик е съученик и приятел от детството на министъра на земеделието Десислава Танева. 

В Благоевград и Смолян марката и моделите са вече ясни, съответно последният Land Cruiser и Sequoia.

Проверка на OFFNews показва, че цената на Toyota Land Cruiser 200 v8 започва от 83,825 хил. долара, което в лева е и близо до обявената от държавното предприятие поръчка за 165 хил. лева.

В Благоевград луксозния джип са взели с отстъпка и така колата е закупена за за 160 000 лева без ДДС (192 000 лв. с ДДС).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!