Свиленски: Докато говорим за некадърния проект за конституция, управляващите харчат стотици милиони

OFFNews 27 август 2020 в 10:45 3947 0

“Който и министър да подаде оставка оттук нататък до 2 септември, няма никакво значение. Стана ясно каква е целта на Борисов с проекта за нова конституция - иска да печели време.”

Това заяви зам.- председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНТ.

“Обществото отхвърли проекта за конституция на ГЕРБ и бе категорично, че няма нужда от промяна на основния закон. Авторът на тази конституция Данаил Кирилов се отрече от нея, подавайки оставка”, подчерта Свиленски. И допълни, че оттук нататък всеки народен представител, подписал се под този проект, носи персонална отговорност, след като един от основните му автори е поел такава с оставката си.

“Докато говорим за този некадърен проект за конституция, тол системата, която трябваше да носи пари за строеж и ремонт на български пътища, дава нови 130млн. лв на частна фирма, като те трябваше да бъдат дадени на държавна. На пристанищния канал във Варна се извършва задълбочаване за 350млн. лв. Тези неща се случват непрозрачно, при медийно затъмнение и с отклоняване на средства. Това беше целта на проекта за конституция - да изместят фокуса”, категоричен бе социалистът.

“БСП е последователна в отстояването на правовата, социалната и демократичната държава и в отстояването на конституционният ред”, подчерта Свиленски. Той уточни, че няма тема, която да обедини повече членовете на БСП от това да се спазва българската конституция и не допусна, че има депутат от БСП, който да се подпише под искането за нова.

“Нужно е действително въвеждане на машинното гласуване и след това оставка на Борисов. Всичко друго е хвърляне прах в очите на хората и продължаваща агония. Това мнозинство, вкопчило се във властта, не се интересува от интересите на хората. Искаме машинно гласуване, чисти списъци, прозрачен вот", завърши Георги Свиленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови