Стоилов започва проверка на Агенцията по вписвания и Търговския регистър

OFFNews 18 май 2021 в 12:20 4657 0

Служебният министър на правосъдието е възложил на Дирекция "Вътрешен одит" и инспектората към ведомството да извършат проверка на Агенцията по вписванията, Търговския регистър, Дирекция "Българско гражданство", както и на регистъра на особените залози. 

Това стана ясно на брифинг на правосъдния министър Янаки Стоилов, на който представи основните си задачи и екипа си. По думите му целта на проверките е да се подобри обслужването на гражданите. 

Освен това ще бъдат проверени и обществените поръчки на министерството, сключени през последните години. Ще се направи преглед на дейността и резултатите на Националния механизъм за борба с корупцията, организираната престъпност, съдебната реформа, министерството на вътрешните работи, Върховният касационен съд, Върховният административен съд и прокуратурата.

Ще се извърши проверка и в местата за лишаване от свобода. 

Министър Стоилов представи и екипа си: 

Зам.-министър е Мария Павлова - следовател в Националната следствена служба и предишен министър на правосъдието в служебното правителство;

Иван Демерджиев също става зам.-министър. Той е адвокат и ръководител на Адвокатската колегия в Пловдив, 

Началник на кабинета става Мария Карагьозов - юрист, завършва докторантура по балканистика в БАН, доскорошен кореспондент на БНР в Истанбул

За връзките с обществеността ще отговаря Мария Папазова - журналист, парламентарен репортер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!