Симидчиев: Ако отказвате достатъчно дълго на политиката, ще влязат хора, които не искате да са там

OFFNews Последна промяна на 02 март 2021 в 09:03 2560 0

Когато човек иска някаква промяна, трябва да започне да я прави - така пулмологът д-р Александър Симидчиев обобщи мотивите си да се кандидатира на предстоящите парламентарни избори от листата на Демократична България. Симидчиев е водач на листата на коалицията в София област.

“Ако мога да перифразирам Платон, ако отказвате достатъчно дълго да влезете в политиката, ще влязат хора, които не искате да са там”, коментира Симидчиев пред Нова телевизия. Той разказа, че поканата да стане част от листите на Демократична България е дошла от съпредседателя на обединението Христо Иванов.

“Ако сте следили моето развитие в последните години, ще видите, че това, което ме интересува, е чистият въздух, климатичните промени, дигитализацията в здравеопазването - все неща, които са същностни в програмата на ДБ. Всъщност, аз не трябва да променям моите разбирания”, допълни пулмологът.

Той посочи, че в здравеопазването е необходим консенсус за политика, която да надхвърля един мандат и да не се променя с промяната на правителствата. “Имаме нужда от дългосрочна устойчивост в здравеопазването”, изтъкна той. И добави, че в последната година е говорил спокойно и последователно по темите за пандемията, но вижда, че част от случващото се при управлението на ковид кризата не е това, което би искал.

Като правилна стъпка той определи балансираните мерки за справяне с кризата, а като най-голяма грешка - комуникационната политика на властта при управлението на ковид кризата.

“Най-добрият здравен министър е този, който може ефективно да изгради доверието у хората, така че да се спазват важните мерки”, допълни Симидчиев и изтъкна, че комуникацията и доверието са сред ключовите неща в управлението на процесите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови