Симеонов критикува Ангелкова за концесиите на плажовете

OFFNews 11 септември 2017 в 09:35 6784 3

Снимка БГНЕС

Държавата получава едва 8 млн. лева печалба от всички плажове у нас, а концесионерите реализират десетократно по-голяма приход. Преместваемите обекти по морските курорти трябва да се премахнат, а собствеността на алеите и ВиК мрежата да се прехвърли от държавата на общините. 

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по БНТ. По думите му институциите не се чувстват сигурни при проверките по морето и той се е включил в тях, за да покаже, че държавата има воля.

Плажът у нас се е превърнал в територия на беззаконието, каза още Симеонов. Той допълни, че преместваемите обекти приличат на бежански лагер, съсипват нормалния курорт и пречат на това, за което са дошли туристите - плажът и морето. "Отминало е времето на тези преместваеми обекти. В момента има пренасищане на стоки, които не се търсят. Най-отвратителното е, че тези обекти са корупционни сделки с един концесионер. Вицепремиерът уточни, че това става със съгласуването на Министерство на туризма. 

Цялата концепция за концесии на плажовете е тотално сбъркана, обясни вицепремиерът. 

Според Симеонов трябва да се премахне двойната собственост в националните курорти, където алеите, ВИК-мрежата са собственост на държавата, а хотелите са частни и държавата има задължение само да инвестира в поддръжката на инфраструктурата. 

Ще настоявам час по-скоро тази собственост да се прехвърли. Слънчев бряг АД се е превърнало в едно корупционно гнездо. Всичко това може да се реши,когато собственикът е този, който събира парите. Кметовете на Несебър са готови да поемат тази инфраструктура. Остава държавата да приеме това нещо, с което ще премахне корупцинните сделки.

Има корупционна схема в "Мини Марица-изток 2", където е обявена поръчка за купуване на варовик за 15 лв, а 29 дни по-късно се сключва сделка с предварително уговорени други фирми с 6 лв. по-висока цена в ущърб на държавата. Така държавата е ощетена с десетки милиони лева, а по случая е наредена проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12005

3

Nikolay Kolev

12.09 2017 в 06:29

Прав е! Ангелкова чеп за зеле не става!

12192

1

Stoyan Georgiev

11.09 2017 в 10:06

Валерко иска да премести корупцията при неговия човек...