Сайтът ''Афера'' пусна втори запис, в който се казва, че ''Радев с кеша ще разбие ГЕРБ''

Мая Младенова 21 май 2024 в 13:05 20423 11

Нов запис

Снимка Екранна снимка

Публикацията в Афера

Сайтът "Афера", в който често излизат политически компромати, пусна днес втори запис, за който се твърди, че е от разговор с участници Асен Василев и Кирил Петков от ПП и покойния Алексей Петров.

Както и вчерашния запис, и този е с лошо качество и репликите трудно се разбират. "Афера" обаче предлага и транскрипция.

От нея се разбира, че записът трябва да е направен през първия мандат на ПП, защото се твърди, че вече е време да мислят за втория и че Бойко Борисов се опитва малко по малко да вклини свои хора във властта.

Глас, за който се твърди, че е на Асен Василев, е цитиран да казва: "...Всъщност, ако някой ще разбие ГЕРБ, това няма да сме ние, това ще е президентът. Защото си представи едни нервни избори, в които президентът с кеша, който има, вдигне едни независими кандидати, които са по-лоши за разлика от евроатлантиците от ГЕРБ. Захване ги с кеш, почнат да купуват и полицията удря само на ГЕРБ купувачите, а неговите купувачи си стоят." А след това: "И тогава ние избори в Бяла Слатина посмъртно няма да спечелим, обаче президентът може и да спечели."

И за този запис "Продължаваме промяната" излязоха с позиция на сайта си. Те не отричат автентичността на записа, но казват, че извадките и внушенията в него са манипулирани.

Казват и че чрез записа се подхвърлят имена, които обичайно слушат за компрометиране - вероятно имайки предвид Алексей Петров. ПП отбелязва и че пускането на двата записа съвпада с интервюто на Асен Василев, в което той казва, че Делян Пеевски се готви да става премиер.

Публикуваме тяхната позиция:

Разпространените "записи" са пореден опит за кална кампания срещу ПП. Вместо с политически аргументи, кампанията се води с манипулирани записи и внушения през съмнителни медии.

Такава лъжа и внушение е употребата на имена, които отдавна служат за компрометиране при всяка ситуация.

В записите със съмнително качество се чуват накъсани фрази и изрази, удобно подбрани за създаване на определени внушения.

Показателно, че въпросните записи се разпространяват повече от година след събитията, за които се твърди, че са записани.

Намираме за много странно и съвпадението с интервюто на един от съпредседателите на ПП Асен Василев, в което той разкри плановете на ГЕРБ-ДПС за желанието на Бойко Борисов да бъде президент, а Делян Пеевски - премиер.

Подслушвани са заседания и срещи на политическа партия. Ако ДАНС и службите наистина не са замесени, очакваме и тяхната реакция.

Нямаме какво да крием - не сме откраднали пари в чували от магистрали, не зме изнудвали и рекетирали бизнеси.

Използвахме и да призовем нашите симпатизанти за подкрепа, защото само с тяхната помощ можем да се противопоставим на мръсната машина.

Чуваме техните притеснения да застанат с лицата си, за да не станат и те обект на атаки.

    Мая Младенова

    Мая Младенова e журналист, редактор и преводач. Започва кариерата си преди близо 20 години във вестникарството. Заместник главен редактор на OFFNews от 2012 г. Пише за медии, политика и др.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    -7495

    11

    Люгер Химарс

    22.05 2024 в 10:01

    един запис, в който става дума за незаконни пари и как да се заобиколи закона.

    какво казва гласоподаватела̀ на това ОПГ?
    "Що се отнася да записа, е и? " (виж по-долу).

    Извод: значи и той е съпричастен към организираната престъпна група.

    1005

    10

    Sanata

    22.05 2024 в 09:41

    Честни, но наивни. Оказа се че Резидента, няма проблем да работи с Тиквоний, щом става дума да се плюе и събаря правителството на ПП. Както при британците- юмрук, не юмрук, един резидент пее в хора само толкова време и няма вечни принципи, само вечни интереси.
    Що се отнася да записа, е и? Къде е турския сериал? ППДБ обсъждат че нямат пари за кампанията- за разлика от Резидента и СГЪРБ. Щото не са били когато Тиквоний е изнасял лекцията "Как се дръстят бизнеси за пари(със специален фокус върху магистралостроителството) и ролята на тези пари в печеленето на избори". Ченгеджийски номера- не е номера да откриеш компромат, важното е да представиш нищото като компромат. Пък оттам полезните идиоти като Слюнгера по-долу ще повтарят като развинтени каквото бащицата и свиницата са му подали в човчиците.

    -7495

    9

    Люгер Химарс

    21.05 2024 в 21:11

    ОПГ, мафия.

    -885

    8

    nms

    21.05 2024 в 15:28

    Явно ония приказки че Алексей Петров е архитекта на сглобката и въобще сериозния гръб на ПеПе ще се окажат верни. И с близо 20% от избирателите е бил много сериозен проблем бутащ политиката в посока запада и режещ всичко рашистко.
    100% руските служби са зад убийството му.

    А ПеПе ще се окажат наистина глупаци, в държава превзета от мафия и ДС служби о 30г да не предприемеш мерки против подслушване, наистина трябва да си малоумен

    605

    7

    Wenc

    21.05 2024 в 14:44

    Чудо голямо.. 6-7% твърд електорат като този тук ще скочат да защитават пуделите.

    Ни очи, ни вежди ще останат. Само заблуден умнокрасивитет.

    14369

    6

    случайно прочетох

    21.05 2024 в 14:37

    Свеки, права си!
    Вместо да избодат очи, изписаха вежди! :-)

    1005

    5

    Зла свекърва

    21.05 2024 в 14:23

    Тези, дето ги пускат записчетата едно по едно дават ли си сметка, че очернящата им кампания може да има обратен ефект?

    Искат да извадят очи, но май ще изпишат вежди, защото ППДБ започват да стават все по-симпатични. Всичките тролове срещу тях пишат. Няма Русия, няма Украйна - троловете от всички посоки са се насочили да пишат срещу ППДБ.

    Значи са неудобни за порциите и тиквите. Виждаме, че са удобни и за резидентите и копейките. Значи има смисъл да се заложи на тях.

    900

    4

    Маги Стралска

    21.05 2024 в 13:38

    след като.... сички в тез среди.... смятат че.... фатмакът има кеш.... значи наистина.... фатмакът има кеш.....

    14369

    3

    случайно прочетох

    21.05 2024 в 13:28

    Чудесно! Още едно доказателство, че Асен Василев е прав и герберастията е в паника!
    Очаквам компромати за зоофилия, дендрофилия, пиянство и т.н.. :-))))))))))))))))

    17439

    2

    мнение от IP

    21.05 2024 в 13:23

    Записът показва, че Асен Василев е мислел, че президентът има кеш и че може да спечели изборите, като надвие купувачите на гласове за ГЕРБ. Това е негово лично мнение. Интересно ми е, че Пеевски също твърдеше, че президентът има кеш. Дали Пеевски не е чул този запис преди нас? А Алексей Петров явно е подслушвал повече от здравословно допустимото.
     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II