Quantcast

Румяна Коларова става секретар при президента

OFFNews Последна промяна на 13 декември 2013 в 11:56 3108 3

Румяна Коларова Снимка: БГНЕС
Румяна Коларова Снимка: БГНЕС

Държавният глава назначи с указ доц. д-р Румяна Коларова за секретар на президента по връзки с гражданското общество, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Доц. д-р Коларова е родена на 10 юни 1956 г. Завършва "Философия" в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, със специализация "Социология". Защитава докторска дисертация на тема: „Понятието политическа сила в съвременната политическа теория“.

Румяна Коларова е доцент по сравнителна политология, ръководител на катедра “Политология” и директор на магистърска програма „Европейска интеграция” в СУ “Свети Климент Охридски”. Преподава “Сравнително европейско управление”, "Методи на сравнителния политически анализ", "Теория и история на прехода", „Политически процес в ЕС”.

Специализирала е в Лондон, Флоренция и в Ню Йорк.

Автор е на над 50 научни публикации и повече от 300 публикации в периодичния печат. Председател е на Управителния съвет на "Център за изследвания и политики за жените", член на УС на Българската асоциация по политически науки.

Владее английски и руски език, ползва немски и френски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.12 2013 в 16:47

Да, доказала е, че няма принципи и не се интересува от истината. Много нелицеприятна жена с претенции за експертно мнение. Вдига много шум и славослови всеки, който плаща добре.

13.12 2013 в 16:03

Жената е доказан кадър... а не анонимка като тебе :) Какво мрънкаш? Ако мислиш, че ти можеш да се справиш по-добре от нея, що не кандидатства? :)

13.12 2013 в 12:52

Мдааа, сега вече се изясни защо толкоз се показвА по телевизията и все на ползу протестърство...

Длъжностите "за заслуги" никога и при никоя власт няма да свършат.