Румен Петков: Орешарски, не съсипвай енергетиката

OFFNews 01 юни 2014 в 12:59 5889 5

Румен Петков

"Орешарски, няма значение кой те управлява и какви рушвети вземаш. Не съсипвай енергетиката!"

Това гласи 43-тото обръщение на Румен Петков от АБВ към премиера Пламен Орешарски.

Изключително важно е да се проследи цялата кадрова политика на премиера Пламен Орешарски, освен за престъпните решения, за които говорих досега, за едно очевидно престъпление – за грубо нарушаване на българския закон, уточнява Петков.

Той напомни за назначаването на Георги Христозов в съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй". Христозов е човек осъждан, човек, без достъп до класифицирана информация, припомни политикът от АБВ.

OFFNews публикува преди година разследване за съдбата на сигнал за злоупотреби и корупционни практики в ТЕЦ Марица Изток 2 с участието на шефа на държавния ТЕЦ Георги Христозов и енергийния консултант Стефан Гамизов.

„Премиерът го назначи на ключово място в сектор „Енергетика”. Не знам какъв рушвет е дал, но това престъпление може да бъде подминато от този главен прокурор, не и от следващия. И за това Орешарски и ресорният министър Стойнев ще трябва да отговарят.

Аз лично съм предоставил на министър-председателя цялата писмена информация за Георги Христозов – с осъдителното съдебно решение, с отказа на съответните институции да му бъде предоставен достъп и цялата информация.

Това прави безумно и незаконно неговото назначение. И въпреки това, Пламен Орешарски го назначи. Не знам на кого слугуваш, не знам какви рушвети вземаш. Но всичко, което правиш, е против интересите на българския народ. И затова ще отговаряш”, предупреди Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови