Реформаторите с декларация срещу Радев: Подлагал националната сигурност в риск

OFFNews Последна промяна на 18 януари 2017 в 11:30 11670 10

Снимка OFFnews

Реформаторският блок внесе декларация в парламента срещу все още невстъпилия в длъжност президент Румен Радев. Декларацията е във връзка с 10-годишнината от членството на България в Европейския съюз и е насочена срещу Радев, който с последното си интервю пред френска медия поставял националната ни сигурност в риск заради позицията си за Крим. 

"Призоваваме Румен Радев да декларира ясно и отчетливо, че седи зад европейските ценности и върховенството на закона", каза съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Според него присъединяването на страната към ЕС е един от най-важните и консенсусни исторически избори на българските граждани.

"Смятаме за недопустимо новоизбраният президент Румен Радев да застава зад анексията на Крим", каза Калин Янакиев от ДСБ. 

Найден Зеленогорски изрази надежда, че Радев ще бъде президент на всички български граждани, че ще работи върху стратегията за антикорупция, която от Блока подкрепят. 

Декларацията

Само преди няколко дни отбелязахме 10-годишнинанта от присъединяването на България към Европейския съюз - един от най- важните и най-коненсусни исторически избори на българските граждани

Във все по сложната и напрегната международна обстановка в България предстои встъпването в длъжност на нов държавен глава и предсрочни парламентарни избори. Въпреки, че страната ни е парламентарна република, в следващите месеци цялата отговорност за управлението ще лежи върху плещите на новоизбрания президент. Поради тази причина 43-то НС смята за своя отговорнoст и задължение да декларира категоричната евроатлантическа ориентация на нашата държава и се обявява срещу всякакви опити този безалтернативен цивилизационен избор на българите да бъде подлаган на съмнение. 

Депутатите от 43-то НС сме разтревожени от неуместните изявления на г-н Румен Радев пред чужди медии, в които се намеква за ревизия на евроатлантическата принадлежност на България и се прокарват внушения за алтернативни позиции. Призоваваме новия държавен глава да се отнася с уважение към избора на българските граждани, да спазва конституцията и да не се поставя стабилността на обществото и националната сигурност в риск заради чужди международни интереси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16696

10

Новак

18.01 2017 в 14:49

Това е демонстрация на тези хора, че още съществуват. В това те искат първо да убедят себе си- останалите знаем, че те повече парламент не трябва да помиришат.
Не мисля, че има заплаха за ориентацията на България. По-скоро има страх у някои хора, че са излишни и ненужни.

21765

9

Victimized

18.01 2017 в 13:49

Малко напомнят демократичната шайка от САЩ, дето иска да сваля все още невстъпилия в длъжност демократично избран президент....
Същата пиеса ама с местни актьори, стават досадни вече...

38250

3

Denis Rizanov

18.01 2017 в 11:47

Не баз, а бай. бай знаме.
)))))

73928

2

El Commandante

18.01 2017 в 11:46

Когато Зеленогорски и останалите мишки спечелят некакви избори, тогава могат да взимат отношение.

Вижте бе, много е просто, Радев излиза и казва: Долу санкциите, нека да сме добре с Русия, Крим е руски.
Като следствие Радев печели изборите.

Е значи, какво иска народа?
Зеленогорски, тебе питам?

38250

1

Denis Rizanov

18.01 2017 в 11:44

Богословът десебист какво прави в РФ?! Баз знаме нали напусна "коалицията"?
Какво става? Положението май е "изкарай го по-навътре"?
 
X

Парламентът на живо