Рашков за рокадите в МВР: Стоим ли на позицията 'Мутри вън' или я променяме на 'Мутри вътре'

Бившият вътрешен министър съобщи за корупционно гнездо в МВР, един от заместниците на Демерджиев живял миналата година безплатно в резиденция

OFFNews 11 август 2022 в 09:50 4972 6

Бойко Рашков

Снимка БГНЕС/архив

Бойко Рашков говорил с премиера за промените в МВР

Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална полиция“ е уволнен. Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекцията и разкри корупционни схеми. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на Националната полиция. Заради липсата на мотиви за уволнението - всеки български гражданин може да допусне това.

Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков по бТВ. По думите му в МВР "имаше и има едно корупционно гнездо,  свързано с дирекция, която се занимава със собствеността". И за да елиминираме в голяма степен това, взехме външен човек, който да не е познат на никого, да не познава никого, за да може по-успешно да противодейства. Там беше, а сега е сменен без мотиви", обясни Рашков.

Той коментира и един от сегашните зам.-министри, за който се твърди, че е живял в държавна резиденция миналата година, без никой да знае за това.

"Той е живял там безплатно - без да плащат квартира, без да плащат ток, без да плаща вода и разкритието на този факт е по времето точно на този директор, който аз взех и назначих в тази служба, обясни Рашков. И изрази надежда, че "ще има персонална корекция в ръководството на МВР", като уточни, че не визира министър Иван Демерджиев. 

Разговарях вчера с премиера Гълъб Донев, за да споделя огромната ми тревога за подхода, който прилага политическото ръководство на МВР. Той естествено ми каза, че ще провери, заяви Рашков. 

Виждам се рядко с държавния глава, но съм го информирал за моята тревога, която възбудиха тези резки кадрови промени - безпринципни. Уволняват се хора, които са дали всичко от себе си. Важното е стоим ли на позицията "мутри вън" или я променяме на "мутри вътре", каза още Рашков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

4

nms

11.08 2022 в 11:18

Герберските рашистки тролчета пак възпалени и на пост

22547

3

dolivo

11.08 2022 в 10:15

напротив - гледайте съдържанието, а не изнесен от видео-поток кадър.

Коментатора отдолу ви манипулира