Премиерът към столичния кмет: Не затваряйте възможности в СОС

OFFNews 14 ноември 2023 в 16:15 1695 0

Николай Денков и Васил Терзиев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Ако до три месеца не бъде избран председател на Столичния общински съвет (СОС), ще има нови избори за съветници в София.

Това заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг с премиера Николай Денков след среща между двамата в министерски съвет. Терзиев заяви още, че ще инициира срещи с всички партии в СОС в търсене на съгласие за избор на председател на градския парламент. 

"Не затваряйте възможности. Защото може да се окаже, че единствената възможност е тази, за която сте казали, че не може да се реализира. Това се случи в Народното събрание, така че не бързайте да затваряте опции", посъветва го министър-председателят.

По-рано днес кандидатът за шеф на СОС Борис Бонев заяви: ще се опитаме да постигнем стабилно мнозинство в Столичния общински съвет, БСП е за вариант. Никога няма да бъде време и няма да има сглобка в София с ГЕРБ. 

Ще инициирам срещи със всички партии и техните представители, за да намерим начин да намалим напрежението и да има работещ общински съвет, оптимист съм, коментира кметът Терзиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша