ПП най-вероятно ще върне втория мандат неизпълнен

Калина Константинова допуска коалиция и с други формации

OFFNews 19 декември 2022 в 19:30 1378 1

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Калина Константинова

"Продължаваме промяната" най-вероятно ще върне втория мандат неизпълнен, ако преди това не бъдат приети законопроектите, определени от ПП като "гаранти", заяви пред Би Ти Ви Калина Константинова.

По думите ѝ лакмус ще бъдат законопроектът за КПКОНПИ, както и този, свързан с разследването на главния прокурор.

ърво трябва да проверим дали в това Народно събрание има желание да се свършат задачи за проблемите на хората. След това ще видим дали едно правителство може да ги приведе в действие. По време на преговорите за съставянето на кабинет ще видим дали изобщо има смисъл от такова правителство чрез гласуването на някои законопроекти. Най-ключово е антикорупционното законодателство", добави тя.

По думите ѝ "мачът" с коалиционното споразумение и подписите на "хвърчащи листчета" вече е игран и е нужно политическата воля да бъде показана с гласуване в зала.

"Трябва да проверим дали има изобщо желание да се свършат задачи. Наша задача е на втора политическа сила да проверим има ли политики, по които всички партии се обединяваме, а след това дали едно управление от нас, в коалиция с "Демократична България" засега, да ги преведем в действие."

Константинова благодари на президента Румен Радев, че ще даде време преди връчването на втория мандат. Вчера той обяви, че ще го връчи, но след Нова година. Първоначално президентът бе обявил, че след празнизите ще връчи третия мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови