Москов: АБВ, ДПС и БСП създават Путински блок

OFFNews 11 май 2016 в 10:22 6435 12

Петър Москов

От политическа гледна точка оставката на Ивайло Калфин като социален министър е предвестник за оттеглянето на подкрепата на АБВ. Това не е изненадващ ход и не е свързан с препозициониране предвид наближаването на президентската кампания. В момента се формира явно очертан политически блок – АБВ, ДПС и БПС. Чертае се политически вододел, който е обърнат към Владимир Путин и Русия. Това не е просто опозиция – това е Путински блок.

Това заяви здравният министър Петър Москов в ефира на бТВ. Думите му са във връзка с оттеглянето на подкрепата към правителството от страна на АБВ и излизането ѝ от изпълнителната власт.

Според него той знае защо е останал в правителството и всеки изминал ден бил доказателство, че това е правилното решение. Москов определи като сериозна заявка за промяна на политическия курс на България чрез създаването на новата политическа коалиция. Мащабът на проблема вече вече бил друг и не ставало въпрос дали ДСБ ще успее да надвие политическия си противник и дали ще влезе в следващия парламент.

По думите на Москов Реформаторският блок, ГЕРБ и Патриотичният фронт трябва да бъдат на висотата и да запазят стабилността в държавата. Те трябвало да са противоположният политически вододел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13685

13

mclaranist

11.05 2016 в 17:10

Имах си аз да не е ПУТИН виновен и за разпада на Коалицията. Той Путин е виновен от глобалното затопляне, през световния тероризъм, минем през природните стихии, финансовата криза, мигрантския поток, войните в Близкия Изток, скандалите и паданията на всички правителства по света, забравих ли нещо??? Но иначе всеки говори за- малкото джуже, за ,,фалиралата Русия" и т.н. Както се казва, много са зле, но са виновни за ВСИЧКО по света. Направо не ми се мисли тогава ако са в апогея си :D :D :D . Сигурно може да преподреди и Слънчевата система :) Това е несериозно

77927

10

El Commandante

11.05 2016 в 13:28

Абе...я некой да ми припомни, с кво се предполагаше че Москов злоупотребява: с бело или с халюцки?
Че от тва изказване не става ясно...

12881

6

Иван55

11.05 2016 в 12:41

Последният мохикан е абсолютно прав. Въпросът е кой посади БЧК в ДСБ?

13340

5

Blagodatka Dushanova

11.05 2016 в 12:03

Путински блок-"абв" ,"дпс" ,"бсп" и "герб"!Сега ми звучи по-вярно!Гербарите спряха и приеха някои неща наполовина от здравната му реформа,нищо не стана както той го беше замислил,организираха стачки на лекарите в цяла България срещу "реформата на Москов" ,а той "бла,бла"...герб правели реформи,а видите ли другите им пречели!...От бойколеоне вече сме чували тази простотия!Уволни шефа на тази "Агенция за лечение на деца в чужбина"...Е той ли е най-корумпираният в това мафиотско ,корумпирано,гербарско ,престъпно правителство,та го арестуваха по цв.цв.сценарий с качулките въоръжени до зъби?...А назначи на негово място агент на ДС!..Москов ,бягай,додето борисов не те е смачкал съвсем!

63994

4

Red or Dead

11.05 2016 в 11:15

ПРИПОМНИХМЕ СИ КАК ИЗГЛЕЖДА ЕДИН ПАЦИЕНТ, КОЙТО СИ МИСЛИ, ЧЕ Е МИНИСТЪР. ОЧИТЕ МУ СВЕТЯТ ПО-СИЛНО ОТ ОЧИТЕ НА ПАМЕТНИКА НА ЦАР САМУИЛ.


http://afera.bg/wp-content/uploads/2016/05/MOSKOV12345.jpg