Манолова: Поразителното е, че БСП пак свърши мръсната работа на хартиената коалиция

Подадохме жалба срещу решението на ЦИК във ВАС, сигурна съм, че съдът ще го отмени, заяви лидерът на "Изправи се, БГ"

OFFNews 21 февруари 2023 в 14:25 3029 1

Мая Манолова регистрира

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Мая Манолова регистрира "Левицата" в ЦИК

Представете си какъв хаос ще настане, ако двата типа бюлетини се смесят - те изглеждат и се въвеждат различно. По този начин следите от манипулацията на вота ще бъдат заметени и ще се отвори широко поле за манипулации и невярно отразяване на резултатите от вота. Поразителното е, че отново представители на БСП са изпълнителите на мръсната поръчка. Позорно поведение на тези три партии - ГЕРБ, ДПС и БСП, в ЦИК. По този начин ще се занули честността на изборите. 

Това заяви пред БНР Мая Манолова, лидер на "Изправи се, България". Гражданската платформа е част от новата политическа формация "Левицата", в която участват и "Движение 21" на Татяна Дончева, АБВ с председател Румен Петков, както и Валери Жаблянов, Костадин Паскалев и други бивши функционери на БСП.

Вчера представителите на ГЕРБ, БСП и ДПС в Централната избирателна комисия (ЦИК) решиха да скрият гласовете от машинно гласуване от финалните протоколи за изборите. Против бяха Росица Матева ("Изправи се! Мутри, вън!"), Цветозар Томов и Любомир Георгиев (ДБ) и председателката на ЦИК Камелия Нейкова от ИТН. След скандалното решение говорителят на ЦИК Цветозар Томов си подаде оставката. Днес Манолова коментира случилото се:

"Скандално решение, с което хартиената коалиция, която реално изхвърли машините за гласуване и върна хартиената бюлетина, сега се изяви в ЦИК като прие абсурдното и незаконно решение разписките от хартиените и машинните бюлетини да не се броят отделно в протоколите, а да бъдат смесвани."

Манолова отбеляза, че хартиената коалиция е била "обогатена", защото в подкрепа на решението са гласували и двама представители на ИТН в ЦИК. Тя определи поведението на Цветозар Томов като достойно и подчерта, че представителят на "Изправи се, БГ" в избирателната комисия – Росица Матева, е гласувала против.

"Имаме жалба във Върховния административен съд (ВАС), която трябва да бъде разгледана в съкратени срокове. Сигурна съм, че ВАС ще отмени това решение. Но това е поредното доказателство как хартиената коалиция се опитва да открадне изборите", заяви лидерът на "Изправи се, БГ".

За "Левицата"

Мая Манолова е на мнение, че е дошъл "моментът за автентично лява формация". Тя посочи, че откакто Корнелия Нинова е председател на БСП, Столетницата е загубила доверието на 700 000 души:

"Тоест тези 700 000 души не смятат, че БСП изобщо е лява партия. Тъй като те във времето са гласували за всякакви възможни гастрольори и измамници, е дошъл моментът за автентично лява формация. Вратата ни е отворена за всички социалисти, независимо дали са напуснали БСП."

Манолова обяви, че в четвъртък "Левицата" ще представи публично Обществения си съвет. "Ще се стремим към силно парламентарно представителство в следващия парламент, ще бъдем последната преграда срещу опитите на ГЕРБ и ДПС да се върнат във властта и ще прекратим самоунищожителната война, която БСП води срещу президента Радев", каза още Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!