Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Лозан Панов лично избрал Мария Касимова за кандидат за вицепрезидент

OFFNews 04 октомври 2021 в 09:25 4712 0

Снимка Кадър бТВ

Лозан Панов сам е избрал Мария Касимова за свой кандидат за вицепрезидент, въпреки че двамата не се познават лично. 

Това разказа Велислав Величков, председател на инициативата "Правосъдие за всеки", която издигна шефа на ВКС Лозан Панов за президент, по БТВ. По думите му посланията на шефа на ВКС и каузата, която отстоява вътре в съдебната система, съвпадат с тези на неправителствената организация. 

Има остра критика към настоящия президент Румен Радев, че дава обещания, говори много, но не следват реални действия, допълни Величков мотивите на "Правосъдие за всеки" да номинира Панов. 

Има много гласоподаватели, които не се идентифицират с ген. Радев или с проф. Герджиков, каза още той. 

Величков говорил лично с Панов, разговорът е бил кратък и на следващия ден Панов е дал съгласието си да се кандидатира за държавен глава, разказа Велислав Величков. Той не знае дали „Демократична България“ ще подкрепи официално кандидатурата, както се очаква, но припомни, че Николай Хаджигенов от "Ние идваме", е бил на официалното ѝ издигане и предстои да се реши дали те ще подкрепят Радев или Панов. 

Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е облечена в гражданска мантия, под която стои изцяло партийно тяло – това на ГЕРБ, категоричен е Величков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!