Кунева: Нови избори биха се отразили зле за България

Ивайло Анев 24 октомври 2014 в 14:23 2836 1

Снимка Ивайло Анев

Меглена Кунева

"Не можем да очакваме да се появи идеално мнозинство за парламента, като междувременно фалират правителство след правителство. Ако се стигне до трети предсрочни избори, това ще говори много зле за страната", заяви лидерът на "Движение "България на гражданите" в интервю за "Фокус".

"Служебното правителство не е вариант. То е извънредна ситуация. Нашето държавно устройство изисква парламент", добави лидерът на ДБГ.

В момента Кунева е в Брюксел заради процедурата по присъединяване на ДБГ към Европейската народна партия. Там, при разговори с Европейската комисия, станало ясно, че те са загрижени за възможната нестабилност на страната, поради очаквания бюджетен дефицит и ситуацията с КТБ. В Брюксел са притеснени и от слабия ни капацитет за усвояване на европейски средства.

Тя определи като "политическа смелост и отговорност" решението на Реформаторския блок да влязат в следващото управление заедно с първата политическа сила след изборите на 5 октомври ГЕРБ.

Кунева бе категорична, че сега политиците трябва да започнат да решават конкретните проблеми на страната и ако просто стоят и изчисляват кога ще са следващите избори и как по-добре да се позиционират на тях, ще разочароват силно избирателите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!