Кристалина Георгиева стана доктор хонорис кауза на Военна академия

Offnews 04 октомври 2014 в 12:12 3034 1

Кристалина Георгиева

Снимка Министерство на отбраната

Академичният съвет на Военна академия „Г.С.Раковски” присъди почетно звание „Доктор хонорис кауза” на Кристалина Георгиева – европейски комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи и кандидат за заместник-председател на Европейската комисия и комисар за бюджета и човешките ресурси, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Решението беше обявено от началника на Военната академия контраадмирал Митко Петев на официална церемония във Военна академия „Г.С.Раковски”. На нея присъстваха заместник-министърът на отбраната Павел Анастасов, съветникът на президента по военна сигурност контраадмирал Георги Фиданов, представители на висши учебни заведения, преподаватели и офицери от Военната академия.

Академичният съвет на Военна академия „Г. С. Раковски” удостоява с почетното звание „Доктор хонорис кауза” Кристалина Георгиева за заслуги в областта на политиката за сигурност и приноса й за създаване на национални способности за лидерски умения и експертна поддръжка на централната и местната власт, както и за значимата й роля за усъвършенстване на процеса на обучение и създаване на нови учебни програми във Военната академия в областта на защитата на населението, критичната инфраструктура и хуманитарната помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови