Красимир Янков: Необходимо е ново райониране при работата на МВР

OFFNews 31 януари 2018 в 20:24 5070 1

Остри въпроси отправи депутатът от БСП Красимир Янков към министър Валентин Радев по време на днешното заседание на комисията по вътрешен ред и сигурност.

Според Янков през 2013 година МВР силно е рекламирало „интерактивна карта, която трябвало да помогне за пресичане на конвенционалната и битова престъпност и да помогне за нейната превенция". Янков отбеляза, че такъв регистър за географска информационна система на престъпността има изграден още 2001 година. Въпреки че тази информационната система се ползва ежедневно от около 1800 служители и би трябвало да дава актуални данни и информация за оперативната обстановка в страната с цел превенция на битовите престъпления, тя не успява да изпълнява функциите си напълно.

Според депутата от "БСП за България" Красимир Янков „към този момент липсва или не е намерен алгоритъм, чрез който този интерактивен инструмент за превенция да бъде актуализиран спрямо текущата криминална обстановка в страната и да е ефективен."

По време на заседанието на комисията по вътрешен ред и сигурност в НС Красимир Янков попита министър Радев дали МВР разработва механизъм и дали предвижда такъв, чрез който да се направи ново райониране с оглед на промените в оперативната обстановка. Янков попита също какво предвижда министърът за попълване на недокомплекта в структурите на МВР и най-вече средния ешелон на ведомството, където се извършва практическата превенция и борба с битовите престъпения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!