Quantcast

Кой е служебният вътрешен министър Йордан Бакалов

ОFFNews Последна промяна на 05 август 2014 в 11:21 5028 2

Йордан Бакалов

Йордан Бакалов е служебен министър на МВР във второто служебно правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев на 5 август 2014 година.

Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград.

Завършил е ТИХ „Асен Златаров” в гр. Димитровград, Висшия химико-технологичен и металургичен институт-София (1987 г.) и външна търговия в Пловдивския технически университет (1998 г.). През 2009 г. защитава докторска степен по научна специалност „Организация и управление извън сферата на материалното производство” - Национална сигурност.

От 2012 г. е доцент и преподавател по национална сигурност в Нов български университет, гр. София и в Колежа по икономика и администрация, гр. Пловдив.

Йордан Бакалов е народен представител в 38-то, 39-то, 40-то и 41-вото Народно събрание.

Председател е на Комисията по национална сигурност и член на Комисията по бюджета и финансите в 38-то НС. В 39-то Народно събрание е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. В 40-то Народно събрание е председател на Комисията по жалбите и петициите на гражданите, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на парламентарната група ОДС.

В 41-то Народно събрание е председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Ползва руски и английски език.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2014 в 22:43

И пак човек който никога не е бил полицай,,а да ми кажете какво разбира тоя от полицейска работа.....и съм сигурен, че пак ще се появят "страхотни" реформи в МВР дето са абсолютно безумни, както беше по времето на недоразумението Ц.Йовчев

05.08 2014 в 12:33

Няма да има време да изрине милиционерската кочна. На есен вероятно тиквата, която не си знае съюзниците в НАТО, ще вземе властта и милиционерщината и простотията ще продължат на пълна пара.