Късметчето на Станишев за 2015 г.: С колеги сговорна дружина

OFFNews 09 януари 2015 в 15:26 4059 4

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев спази традицията си и отново покани журналисти на сбирка с баница с късмети. Бившият председател на БСП изтегли „Ново късметче тази година, с колеги сговорна дружина”, и обеща, че ще работи за България.

Този път за събитието той избра офиса си в центъра на София, а не централата на "Позитано" 20. Баницата бе подготвена и поднесена от началника на кабинета му Мария Дивизиева - бивш началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски.

Очевидно обаче, новогодишните пожелания не се сбъдват за Станишев. Миналата година той изтегли късмет "От зори до мрак ти работи, евроизборите спечели", но не само, че  ги загуби катастрофално, а и падна правителството с мандатоносител БСП. Освен това, Станишев бе сменен начело на столетницата от Михаил Миков.

В късмета си от тази година бившият лидер на левицата видя повече работа с колегите си от партията, като обеща, че ще им вдъхне повече самочувствие след изборните загуби, за да бъдат добри опозиционери на управляващите.

Станишев не скри, че е уморен от работата си в Европейския парламент и че пътуванията му идват в повече, от което страда основно семейството му, но е доволен от многото задачи като депутат в Брюксел. "Там дисциплината е по-строга, отколкото в нашия парламент", призна лидерът на ПЕС.

В краткото си новогодишно обръщение той не пропусна темата за касапницата в Париж и нападението срещу сатиричното издания "Шарли ебдо", като обяви, че в неделя пътува за френската столица, за да се включи в голяма демонстрация в подкрепа на свободата на словото. 

Бившият лидер на БСП и евродепутат Сергей Станишев  е в предизборна треска и се очертава фаворит за нов мандат начело на Партията на европейските социалисти. Той обаче бил разочарован, че засега няма друга кандидатура за поста и трябвало да се състезава сам със себе си, разказаха от екипа му. На заседание на 48-ия конгрес на БСП през юли 2014 г. Станишев поиска от БСП и тя реши да го предложи за нов мандат начело на ПЕС.

За финал Станишев си пожела 2015 г. да бъде по-добра за България от изминалите 12 месеца и обеща да помага с каквото може.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews