Каракачанов не иска да е арбитър между Симеонов и Сидеров, щели да го намразят

OFFNews 19 юли 2018 в 13:04 1511 0

Вицепермирът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов не иска да взима страна или да бъде арбитър между колегите му в "Обединените патриоти" (ОП) "Атака" и НФСБ, които за пореден път са в обтегнати отношения.

"Няма да се хвана на тази роля, защото ще ме намразят", каза Каракачанов пред журналисти в парламента. Той обаче е категоричен, че проблемите трябва да бъдат решени с диалог.

"Там знаете, че има една история на тези отношения - те са исторически сложни", коментира лидерът на ВМРО за отношенията между "Атака" и НФСБ. Каракачанов даде и определение на трите партии в "Обединените патриоти" - "едните прозападни, другите проруски, третите центристи" затова имали и различия. "То разминаване има и във външната политика, един е против НАТО, друг е против ЕС. Но това са периферни въпроси. Защото НАТО или ЕС са едни съюзи, които са част от историята на България, те не са во веки веков, те не са края на тази история", каза още вицеремиерът и министър с ресор отбрана.

На въпрос дали трите партии в ОП ще останат заедно, той отговори: "Естествено, че ще бъдат обединени".

Вицепремиерът коментира и вчерашното твърдение на зам.-председателя на НФСБ Валентин Касабов, че пред Валери Симеонов премиерът обяснил, че се страхува от братя Домусчиеви по повод промените в закона за приватизацията. "Вчера имахме разговор в кабинета на премиера, такова нещо той не е споделял. Ако някъде в личен разговор нещо са си споделили- не знам", каза той.

На кафе при премиера Каракачанов чул от Симеонов, че няма да напуска коалицията. "Няма да напуска. Аз поне така чух вчера", каза лидерът на ВМРО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!