Каракачанов и Сидеров в две отделни акции срещу София прайд

OFFNews 08 юни 2019 в 22:15 4934 0

Снимка БНТ

Вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидерът на "Атака" Волен Сидеров се включиха днес в две отделни акции, които се противопоставят на София прайд 2019.

Каракачанов се присъедини към "Похода за семейството" пред Министерския съвет в София.

"Мисля, че мястото на всеки нормален български гражданин днес не е на гей парада, а е в 17:30 ч. пред Министерския съвет в столицата заедно с всички в Похода за семейството. Както и в другите градове на България, където се организират мероприятия в подкрепа на традиционното българско семейство. Аз изразявам моята подкрепа на българското семейство – което се състои от мъж, жена и деца", заяви председателят на ВМРО.

"Наистина не разбирам колко по-либерални тябва да бъдем, за да се харесаме на т.нар. ЛГБТ хора. И винаги съм смятал, че не е проблем самият либерализъм, големият проблем е лицемерието, което той носи. Това лицемерие ще убие красивите либерални идеи на поредица ревюлюции и велики умове. Например, искам да знам дали тези 25 посланици, подкрепили т.нар. гей прайд у нас, биха подкрепили подобно мероприятие в Саудитска Арабия, например. Или Иран, с когото ЕС подписа търговско споразумение. Искам също да знам кое е по-важно: купонът на малцина европейски гей-туристи в центъра на София днес, парадиращи със сексуалните си странности, или фактът, че цяла Европа е в безпътица и не знае накъде върви." - коментира Красимир Каракачанов.

Освен в София, "Похода на семейството" имаше и в Пловдив, Варна, Бургас и Русе.

Сидеров в жива верига край паметника на Васил Левски

Същевременно пресцентърът на "Атака" съобщава, че лидерът Волен Сидеров, "депутати от партията и стотици симпатизанти и активисти" са се събрали тази вечер на "спонтанен протест в София и с жива верига не допуснаха гей парадът да премине край паметника на Васил Левски."

"Тук сме да спрем шествието на извратеняците. Няма да им позволим да минат край паметника на Левски и да го осквернят", заяви Сидеров.

"Това е гавра с всякакви ценности – семейни, традиционни, християнски", твърди той.

Лидерът на "Атака" бил възмутен от огромното полицейско присъствие в центъра на София:

"Защо МВР, с огромен ресурс, харчи парите на българския данъкоплатец, за да охранява хора, които се нуждаят от лечение? Такова полицейско присъствие не съм виждал дори когато идва папата или президент".

Сидеров ще зададе "специално въпроси в Народното събрание към силовия вицепремиер Каракачанов и министъра на вътрешните работи Маринов - кой разпореди да се харчат нашите пари за охрана на шествие на извратени и болни хора и колко струва на българския данъкоплатец да се пази едно извращение."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови