Караянчева се връща в парламента

OFFNews 18 декември 2021 в 09:55 12316 5

Знакови лица на ГЕРБ се връщат в парламента като нещатни сътрудници. Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева, която за втори път не успя да стане депутат, ще помага на партията за парламентарната дейност. Освен нея бившият икономически министър Лъчезар Борисов ще сътрудничи в областите икономика и финанси, показа справка в регистъра на НС, цитирана от вестник Сега.

Другата парламентарна група с вече назначени щатни сътрудници е тази на "Възраждане", която ще се съветва от двама души в областта на медиите и комуникациите. Останалите парламентарни групи все още не са обявили сътрудници. За сметка на това 27 депутати вече са вписали такива.

Народният представител от ГЕРБ Александър Ненков ще се ползва от помощта на Атанас Андонов Бояджиев в сектор икономическа политика. Човек с това име е фигурирал в надзорния съвет на държавния "Български ВиК Холдинг" до април тази година. Вторият му сътрудник ще го съветва в областта на регионалното развитие. Гюнай Хюсмен от ГЕРБ също се ползва от двама помощници в секторите икономика, човешки права и земеделие.

Сътрудник на депутата от ГЕРБ Евгения Алексиева в областта на младежките политики ще бъде синът на бившия изпълнителен директор на БНТ Нидал Алгафари - Николай.

Джевдет Чакъров от ДПС пък ще има двама съветници за областите здравеопазване и медии, законодателство, околна среда и еврофондове.

С по двама сътрудници са и съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов и Атанас Анатасов. Иванов е избрал да има съветник по координация и комуникация и по правна дейност и културни политики. Атанасов пък е назначил сътрудници за обща координационна дейност и връзки с обществеността. Нещатни съдрудници вече са си назначили и депутатите Тошко Йорданов от ИТН,
Ивайло Мирчев от ДБ, Крум Зарков от БСП, Тома Биков и Росен Желязков от ГЕРБ и др.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1414

5

Dido

19.12 2021 в 13:59

@ случайно прочетох - Ми те парите на ГЕРБ пак са си наши.

14469

4

случайно прочетох

19.12 2021 в 12:00

Ще взима ли заплата от нашите пари или герб ще ѝ плаща?
Ако са герб, тяхна си работа, но ако е с народни пари, е скандално!

1414

3

Dido

19.12 2021 в 08:44

Тая невежа с какви очи си гледа децата или семейството - не знам.Явно наистина тая нЕма срАма.Да те унижат публично,ти сама да се унижиш публично с неграмотността и с невежеството си, и ПАК ДА СЕ ТИКАШ И ВРЕШ!И за хигиенстка в клек-шоп НЕ СТАВА,а те пак я слагат в НС!

1215

2

Lyubo

18.12 2021 в 23:31

Тая няма срам !!! Готова е на всичко за да бъде в парламента - може и като чистачка !!!