Иван Костов: Проклятието ДПС си отива

Те ще загубят 1/3 от избирателите си на следващите избори и още 1/3 - на по-следващите

OFFNews Последна промяна на 19 януари 2016 в 09:32 10307 46

Иван Костов

Снимка Булфото/Любомир Бенковски - Бенджи

Иван Костов

Сега "проклятието" ДПС "се снема от нашата страна". "Ние сме в процес на обезсилване на това проклятие, то си отива", заяви бившият премиер Иван Костов в интервю за bTV тази сутрин.

"Речта на Доган е съставена от всички клишета и митове, произведени в Кремъл, от всички тези, с които Москва се опитва да воюва с ЕС. В този смисъл нещата с Доган са ясни. Мнозина казват, че нищо няма да се случи на ДПС, че ДПС е преживяла много такива трусове и винаги се е възстановявала. ДПС, като политическа структура, ще си стои, няма да изчезне лесно, просто защото това е корпорация, но тя ще загуби влияние на следващите избори, ще вземе с 1/3 по-малко гласове, а на по-следващите - с още 1/3 и ще се превърне в третокласна или четвъртокласна политическа сила."

Костов допълни, че политизирането на мюсюлманската религия в България, станало в периода 2002-2005 година, след приемането на новия Закон за вероизповеданията, чрез "разграждането" на мюсюлманските общини е довело до "най-мощната емиграция от България и разпад на вярата - 400 джамии нямат нито една служба от една година".

Предстоящата на 24 януари конференция на Висшия мюсюлмански съвет, която ще проведе нелегитимният според съда главен мюфтия Мустафа Хаджи, няма да бъде вписана, но недоволството ще остане, ще продължи тази агония на вероизповеданието, допълни Костов.

Последствията от тези удари - политизираното мюсюлманско вероизповедание, отплуването му към Анкара, а на ДПС - към неговите корпоративни интереси, не може да се разминат лесно на ДПС, каза още бившият премиер и допълни:

"Не са българските политолози, политици, социолози, които ще говорят на избирателите на ДПС. Не са те. Знаете ли кой ще прави пропаганда срещу ДПС? Турските медии. Турските телевизии. Те вече са насочени срещу Доган и ДПС, те ще вкарат тезите, които искат. Те ще вкарат това, което никой в България не може да си позволи".

"Турският Дианет мощно е влязъл в българското мюфтийство и се намесва в неговото управление и дела.

...

Доскоро ДПС практически участваше в избора на главен мюфтия. Намесата на ДПС може би вече свършва. На 24-ти те ще се опитат отново да вземат контрол, но това няма да стане. Дианетът ще продължи да доминира. ДПС ще загуби симбиозата си с българското мюсюлманско вероизповедание, което използваше много широко в своята политическа дейност.

Безспорно, разцеплението в ДПС се дължеше и на това влияние на Дианета", обяви Иван Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.01 2016 в 23:32

Ах,колко слуги на ДС в този форум!Повтаряте като папагали едни и същи лъжи на ченгесарската пропаганда...Проклятие!Горката България...

19.01 2016 в 19:57

Ах, колко КОСТОКОКИ!

19.01 2016 в 14:36

ВНЕЗАПНО, феновете на ФАКТИТЕ ги хвана липсата, освен в минусите :)

19.01 2016 в 13:20

Не, "Мислител", не се "сещам" за какво иде реч.

Аз нещата ги разбирам по-простичко - виждам, че някой учЕн пише "най-голямата емиграция беше след 2002-ра", гледам ФАКТИТЕ, които казват друго и отсвирвам "учЕния".

Виждам, че някой пише "еди кво си е мит", гледам съдържанието на "едиквото си" и ако не е мит, а ФАКТ, отново, отхвърлям тезата на "учЕния".

"Сещането" за какво иде реч при откровено противоречие на речта с ФАКТИТЕ е само за десебари, комунисти и други партийци, за които ФАКТИТЕ нямат значение, особено ако противоречат на ВОЖДА.

Извинявай за което.

19.01 2016 в 13:15

Много по милиционерски бе "уточнител". Взимаш едно изречение и му търсиш отрицанието. Ами давай буква по буква. Сигурно ще си по-убедителен. Надявам се, че се сещаш за какво иде реч.

19.01 2016 в 13:05

"никой не може да обори тезите на Иван Костов с някакви факти"

да се опитаме, за спорта:

1. "клишета и митове, произведени в Кремъл"

Доколкото си спомням, главната теза беше "ЕС не знае какво прави и се движи по инерция" - това е констатация, а не клише или мит. ЕС не знае какво прави и това се вижда от законодателния хаос в ЕП, неработещата комисия, разпадането на Шенген под външен натиск, разнобоя за отношенията с Русия, вътрешносъюзните проблеми с Полша и Унгария и т.н.

Костов оборен.

2. "най-мощната емиграция от България" е резултат от "политизирането на религията" през 2002-2005.

Да, ама не. В сравнение с емиграцията от Костовите години, сегашната е никаква, въпреки, че трудностите са по-малки.

http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=bu&v=27

Костов оборен.

След като главните му тези са глупости, с второстепенните дори нема да се занимавам.

19.01 2016 в 13:05

По-интересно щеше да е да прочетеш как великият ви гуру-мислител се е изхождал тезисно по бюреков и партийката му. И да си направиш сметка прав ли е бил костока или не?
Или пък да прочетеш лабораторните му "тезите" за нефта, барела, водното съдържание и относителното тегло. Че там се стигна до публично извинение.
Та какво за тезите му?
Е ли е той ликвидаторът на българската промишленост?
Е ли е изпълнител, ревностен на план на МВФ и СБ?
Е ли е платен, "хоноруван" специалист по предизборни платформи?
Виж колко много неща са посочени по-горе/по-долу, според подредбата на мненията и кажи кои са тезите на теменужката на драгалевския партиен секретар Кака Ленче?

19.01 2016 в 13:01

.

Станчева е най-тъпия наемник на Лийдуей Медия Солюшънс.
Готова е за 5 лева надник да лиже цял ден задника на Манго или "знамето" на инбредната му депресия Рада Дълбоката.

.

19.01 2016 в 12:56

Интересно е, че никой не може да обори тезите на Иван Костов с някакви факти, а всички само го плюят и заливат с помия, черпейки ентусиазирано от опорните точки на ДС-БКП-БСП. И въпреки това няма по коментирани от неговите изказвания. Факт.

19.01 2016 в 12:48

ей, тоя мангал алчен еба мамата на крехката ни демокрация тогава и 20 и кусур години до сега продължава с мангалските си лъжи. се кокал в устата иска. ай да се махаш от тук....