ИТН влиза в кампанията с мото е 'Време е за друго'

OFFNews 11 юни 2021 в 09:50 2626 0

Мотото на нашата кампания този път е „Време е за друго”. Време е за много други неща - за ново говорене, друг вид отношение към политиците, друго отношение на хората към институциите и на политиците към закона”.

Това заяви главният секретар на „Има такъв народ” Виктория Василева по Нова тв.

Тя добавя, че формирането на правителство винаги зависи от конфигурацията след изборния ден. Винаги сме казвали, че кабинет с партиите на статуквото БСП, ДПС и ГЕРБ – няма как да се случи. Ако другите партии имат достатъчен ресурс за съставяне на правителство, ще е добре, обясни тя.

Според нея компромисите са необходими, но не са задължителни. Българските граждани ще имат възможност да кажат какво правителство очакват и какви хора искат да ги управляват. На 11 юли ще стане ясно, казва Василева. 

Хората имат нужда от предсказуемост, но тя не може да е на всяка цена. Не мога да прогнозирам и какво ще е отношението на другите партии. Едва ли ситуацията ще е същата като в 45 НС. Не е невъзможно партиите на протеста да имат 121 депутати, каза още Василева. 

Тя не отговори дали Слави Трифонов ще е кандидат за премиер на ИТН, ако могат да съставят правителство. По думите й Трифонов е постъпил честно с избирателите, като е обявил, че няма да се кандидатира за депутат. 

До 11 юли могат да се случат много неща, коментира Василева на въпрос дали има вариант служебното правителство да остане временно с мандат на ИТН. 

Не съм присъствала на срещата с американския посланик Херо Мустафа, не мога коментирам разговора с представители на ИТН, каза още Василева. 

Санкциите по закона "Магнитски" са морална присъда за управлението на България през последните 12 години и лично за Борисов, коментира тя. По думите й САЩ трябва да назове името на политическия лидер, който е посочен като корумпиран. Според мен е Борисов, заяви Василева. 

Всички коментираме само главния прокурор, но не коментираме, че той е продукт на системата на прокуратурата. Не е важно дали се казва Иван Гешев или има някакво друго име, трябва да има реформа на съдебната система, каза Василева. 

Отправихме запитване дали сме подслушвани, като партия, не ни интересува като физически лица, защото не сме извършвали нищо незаконно, заяви тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови