Христо Иванов: Коалиция с ГЕРБ няма да има със или без Борисов

OFFNews 11 октомври 2020 в 20:58 8853 8

Коалиция с ГЕРБ няма да има, независимо дали с или без Борисов, това заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в интервю на Мария Цънцарова по bTV. За партията на Цветан Цветанов, Иванов каза, че първо трябва да влезе в парламента, за да могат да разговарят за такива хипотези. „Имаме 6 месеца до редовните избори. Всичките тези формации тепърва имат да обявят своите програмни заявки, изобщо да видим какви са техните намерения. Сега много лесно ми е да ви кажа едно нещо – аз в момента, в нито една от тях – Цветан Цветанов, Слави Трифонов, Мая Манолова, Корнелия Нинова – не виждам партньор за демонтажа на този модел. След изборите дали ще е така зависи от неща, които ще се случат между сега и изборите", каза Иванов.
“Цацаров бранеше Петьо Еврото, аз се опитвах да махна Петьо Еврото от съдебната власт. И сега Петьо Еврото продължава да бъде централен герой, включително “Осемте джуджета” са споменати в резолюцията на ЕП.” - заяви Христо Иванов в предаването “120 минути”, коментирайки конфронтацията си със Сотир Цацаров по време на работата си като министър на правосъдието.

Иванов цитира също така разговора си с премиера преди да се съгласи да стане министър, при който Бойко Борисов е заявил, че “няма да пипаме Цацаров” и “можем да пипаме прокуратурата само ако Меркел каже”. Иванов поясни също така, че собственото му решение е било да не се съобрази с поставеното от Борисов ограничение.

“Настоявах публично и многократно, и пред ЕК, да бъде разследван казусът “Двете каки” с Ченалова и Янева - там беше и Борисов, там беше и Цацаров. Кой друг министър на правосъдието е излизал да иска разследване на такъв скандал?”

На въпросите на водещата, свързани с това как Иванов е виждал Борисов, когато се е съгласил да стане негов министър и как го вижда днес, Иванов беше категоричен: “Не съм имал никакви илюзии, че Борисов смята да прави реформи. Не съм отивал да ставам негов министър. Отидох да бъда министър на републиката и съм се държал като такъв.”

Той припомни и стартираните от него като министър дисциплинарни производства и подчерта, че никой министър на правосъдието преди или след него не е правил това: “Замислете се колко министри са били готови да подложат на риск министър-председателя, с когото работят, от това той да влезе в затвора?”
По темата за Маджо Иванов коментира: “Кога Борисов ще дойде да разкаже във Вашето студио неговата история с Маджо? Защото когато Борисов е бил ортак с Пашата и с хора в кръга на Маджо, в бизнес, който по-късно се свързва с контрабанда на цигари, аз съм се занимавал, като младши експерт макар, със съдебна реформа. Аз още тогава съм се занимавал с опити да реформираме българската прокуратура и да наложим върховенството на закона.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

8

martray

12.10 2020 в 15:29

Sashkavas,Biol, DepecheMode може и други имена, ама трола е един и същ.Избирайте ги по-умни.

4000

7

DepecheMode

12.10 2020 в 14:37

Ква коалиция бе, Ице, ти що смяташ, че ще минеш 4-процентната бариера?! Нещо си в заблуда и то жестока.

4000

6

Liuba

12.10 2020 в 14:11

Гледах интервюто по БТВ - само мрънкане и оправдаване, голяма мъка беше!Трябва обаче добре да се запомнят думите на Христо Иванов за ГЕРБ и след изборите някой да му ги припомни, за да не гледаме Реформаторски блок 2!

12422

5

biol

12.10 2020 в 13:39

Маджо що си мислеи, че ще влезе в парламента.

Ристе да не се изненадаш , ама компиро, тиквата, крушата и прасето - не могат да се оправят с телефон, камо ли да гласуват електронно.

1894

4

Sashkavas

12.10 2020 в 13:27

Ристе как мина срещата с Маджо ?

3943

3

OtSofia

12.10 2020 в 12:38

иванкостовата отрова по змийски "разцепи езика" на поредния наивник. А разцепването тормози и вкарва в тупик политическия живот на българите 31 години вече. От тази отрова, несъмнено, боледуват всички, не само разпокъсаните малки бивши демократични партийки. Който каквото сам си направи ... и прочия.

20696

2

Новак

12.10 2020 в 07:22

Явно много пречи на комунистическата, герберска пасмина.
Много точно отговаряше на новата звезда на БТВ, която води интервютата като изнервена , сприхава , заядлива стара мома.

1894

1

Sashkavas

11.10 2020 в 22:31

Лайното Глистьо прави душевна еволюция и става все по рядко ... да пуснем водата от казанчето и да пратим това политическо и човешко недоразумение където муне мястото.