ГЕРБ се връща в НС утре, решение за кабинета ще има най-рано в събота

Ръководството на ГЕРБ намеква за преждевременни рокади на министри

Йорданка Веселинова 08 ноември 2023 в 11:54 3260 15

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Десислава Атанасова

В събота ще се проведе Национално съвещание на ГЕРБ във Велико Търново, по време на което ще се вземе решение дали партията на Борисов ще остане в сглобката зад кабинета "Денков-Габриел".

Лидерът на партията Бойко Борисов обяви за свикването на Националния съвет още в изборната нощ, когато обвини некоалиционните си партньори в участие в алтернативни сглобки с БСП и "Възраждане". По думите му местните сглобки трябвало да се пренесат и на национално ниво.

ГЕРБ днес анализира дали са изпълнени всички приоритети, записани в управленската програма на правителството. Ресорните министри ще бъдат изслушвани в парламента идната седмица.

Това съобщи на брифинг пред централата на партията председателката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя даде заявка, че още утре депутатите от партията ще се върнат в зала, защото били отговорни към избирателите и работата по бюджета и данъчните закони, която предстои.

"Ние сме много отговорни политици. Нас са ни изпратили български граждани, за да представляваме техните интереси."

От думите на Атанасова стана ясно, че приемането на данъчните закони и бюджета на Асен Василев няма да мине гладко. Причината - ГЕРБ ще гласува само безспорните текстове.

На свой ред зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че важна тема е качеството и темпа на работа на правителството, които по думите му били незадоволителни.

Дончев не отговори дали ГЕРБ ще счупи сглобката и зададе обратен въпрос:

"Има ли шанс това правителство да работи по-добре?"

Така той намекна, че ако ГЕРБ ще остане в мнозинството зад правителството, е възможно да се поиска преждевременни рокади на министри.

Дончев добави, че от отговора на неговия въпрос ще зависи и това дали ГЕРБ ще подкрепи внесения вот на недоверие срещу кабинета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

15

мнение от IP

09.11 2023 в 04:09

Е, нали нещо трябва да кажат на електората си. Това са кьорфишеците на Борисов. "Той ако беше, досега да сме в Шенген" и други фантасмагории, лъжи, самохвалене. Пред неговите избиратели всички минава, щом преглътнаха чекмеджето му.

-1395

14

Гьорче2

08.11 2023 в 20:54

Добре "умнико", нещо Аргументи или ти си Прекалено спецоален, че да се Обесняваш, Думата то е Закон, Високопоставен ми се струваш.

2550

13

alfakentavur

08.11 2023 в 19:25

Гьорче2, ходи се прегледай. Диагнозата ти е неврастения.

-1395

12

Гьорче2

08.11 2023 в 19:06

Да не говорим за несигурността, безпокойството, страховете които грепаджиите начело с Бойкоуу близнака Рундьоуф Тодорживковски и тая пораzяваща устатка в тези трудни времена разделни, две войни до нас, а ние нямаме защитни сили, нито армия, платноходковци, и тая пак ще ни плаши!!

Потресаваща безотговорност и явни zаеисимости демонстрира ГРЕП, Винету, Пораzяващата Уста, кой друг още наедно с Меди Доганов сега..

Безотговорност, предатели, спрете да плашите хората и инвеститорите,

Румъния ни задмина с много, следва Македония и Албания!

-1395

11

Гьорче2

08.11 2023 в 18:59

Кво ще притискат бе "човеко", сега само една десета от престъпленията и кражбите на кака Данка(Фандъкова) и софийските общини да покажат наяве и потърсят отговорност, глей ко става Бойкоууу, кат панаирджийска мечка ще играе, как пада Христо Стоичков за дузпа..

Щели да решават, ами айде решавайте да ви видим, колко ви е курнас "куража"..

-1395

10

Гьорче2

08.11 2023 в 18:55

Тая пък за колко има да отговаря..

400

9

демотиватор

08.11 2023 в 14:32

Не бутайте ППДБ, недейте, моля, сакън !!!!
Не още (ジ)

10212

8

Човека

08.11 2023 в 14:23

След като видяха, че на избори могат да се правят абсолютни манипулации без значение от видеозаснемане, наблюдатели и застъпници, и ЦИК не само че не прави абсолютно нищо ами и помага с решенията си за това, сега ще притискат ППДБ с всякакви методи и постановки или да им склоняват на желанията или да падне правителството и да отидем на купени избори.
Ако ППДБ оказва някаква съпротива или се справя със ситуацията въпреки номерата на герб и дпс, може и да пасуват с една част на поредния вот на недоверие и пасивно да бутнат правителството без да поемат явна отговорност.
Оплюването на правителството и системното рушене на доверието на хората в изборния процес, им дава нови възможности за овладяване на парламента.Сега ше я прецЕнят ситуацията инженерите на смачканата демокрация и ше ни кажат.

-1395

7

AlexT

08.11 2023 в 14:19

3. И забравих да допълня ...Атанасов- да върви да си копа на село градината , христо- да подължи тайно да търси съюз с ДС-БКП , а кирчо да фаща евтините билети за Канада , че около Коледа поскъпват ...Тогава , може би , / и без асенчо и онзи напомпания / ПП и ДСБ ще тръгнат нагоре без тези по- горе и с ново ръководство..

-1395

6

AlexT

08.11 2023 в 14:18

2. От сега нататък ВСЕКИ който е в ОПОЗИЦИЯ ще вдига гласове, а всеки- на власт, като вас – ще ПАДА надолу ..Такава е ситуацията ..:))
Затова , ако мислите добре- НАПУСКАЙТЕ или обявете напускане-с голяма пропаганда / политическа реклама по новому/ , каквато НЯМАТЕ и не можете да направите и колкото ,и да загубите , ако останете – ВСЕ ПОВЕЧЕ и повече ще потъвате , ....защото бяхте негодни, неспособни, слаби лидери- меко казано, никакво въображение, нови идеи, и ...толкова , да не кажа нещо повече ..
Още ви стърчи главата над блатото, в което САМИ се набутахте, но след 2-3 месеца- и тя ще е потънала ...Тенденция- надолу .....Според мен ...
Когато ви ИЗНУДВАТ, по-добре е да се НАПУСКА , но още не сте го разбрали ...:))
И забравих да допълня ...Атанасов- да върви да си копа на село градината , христо- да подължи тайно да търси съюз с ДС-БКП , а кирчо да фаща евтините билети за Канада , че около Коледа поскъпват ...Тогава , може би , / и без асенчо и онзи напомпания / ПП и ДСБ
 
X

Да помогнем на украинските деца!