Ген. Атанас Атанасов: Прокуратурата подслушва протестиращи

OFFNews 28 февруари 2014 в 08:34 2175 25

Усещам, че прокуратурата се използва за експлоатация на специални разузнавателни средства по отношение на хората, които протестират в тази държава.

Това каза в интервю за Нова телевизия общинският съветник от ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Позовавайки се на работата си и като адвокат, той обясни, че прокуратурата подслушва хора, които се занимават с протести. „Аз съм усетил как се създават условия за издаване на СРС по отношение на политически активни лица. Това нещо един ден ще стане ясно. Г-н Цацаров да си дава сметка“, каза Атанасов.

По думите му: „Забелязва се, че прокуратурата много често се намесва в обществено-политически събития в държавата. Прокуратурата злоупотребява с правомощието си като служба заявител за експлоатация на СРС". 

Той каза още, че не очаква „никаква драма“ от проверката на прокуратурата по сигнала на „Протестна мрежа“ за организирана престъпна група Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев.

Атанасов коментира и вчерашната акция в Столична община и Общинска банка. Според него в случая става въпрос единствено за демонстрация, която да „фиксира общественото внимание“. По думите му - изискани са документи, които касаят балирането на боклука, а това е можело да стане и по пощата, както обикновено се случва.

Според Атанасов обаче в случая става въпрос за една политика, продължавана с различни средства. „При предното управление Цветанов директно излизаше от трибуната на парламента и четеше СРС. Днешните работят с похватите на ДС“, каза той и обясни, че след като Бойко Борисов е загубил централната власт, „там където неговата партия има сериозно присъствие, е Столична община“. Той прогнозира подобни „акции на омаскаряване“ до евроизборите.

„Има много неща, за които общината да се проверява, особено в обществените поръчки. Тук обаче се цели зрелище. Дълги години след скандалите със Софиянски Столична община е в сериозен медиен комфорт. Има сериозни сблъсъци в Столичния общински съвет, но това не се отразява в медиите“, обясни още Атанасов.  

По думите му сега се наблюдава „безмилостна касапница преди европейските избори“. „На фона на това нещо, вчера абсолютно незабелязано мина на първо четене новият закон за МВР. Той въвежда радикална промяна в кадровата политика и създава условия за овладяване на висшите и средни ръководни нива от кадровата банка на властта. Сега конкурсното начало е зачеркнато и цялата кадрова политика е в ръцете на министъра. В момента има десетки ръководни места, които се заемат от изпълняващи длъжността, защото не се знае дали тези позиции ще бъдат овладени от правилните хора“, коментира Атанасов.

По думите му в новия закон е зачеркната възможността главният секретар на МВР да бъде освобождаван когато не си върши работата. „Ако при предното МВР говорител беше Цветан Цветанов, който издаваше присъди, сега говорител на МВР е главният секретар, който разказва разни неща“, каза още Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!