Ген. Атанас Атанасов: Прокуратурата подслушва протестиращи

OFFNews Последна промяна на 28 февруари 2014 в 08:34 1445 26

Усещам, че прокуратурата се използва за експлоатация на специални разузнавателни средства по отношение на хората, които протестират в тази държава.

Това каза в интервю за Нова телевизия общинският съветник от ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Позовавайки се на работата си и като адвокат, той обясни, че прокуратурата подслушва хора, които се занимават с протести. „Аз съм усетил как се създават условия за издаване на СРС по отношение на политически активни лица. Това нещо един ден ще стане ясно. Г-н Цацаров да си дава сметка“, каза Атанасов.

По думите му: „Забелязва се, че прокуратурата много често се намесва в обществено-политически събития в държавата. Прокуратурата злоупотребява с правомощието си като служба заявител за експлоатация на СРС". 

Той каза още, че не очаква „никаква драма“ от проверката на прокуратурата по сигнала на „Протестна мрежа“ за организирана престъпна група Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев.

Атанасов коментира и вчерашната акция в Столична община и Общинска банка. Според него в случая става въпрос единствено за демонстрация, която да „фиксира общественото внимание“. По думите му - изискани са документи, които касаят балирането на боклука, а това е можело да стане и по пощата, както обикновено се случва.

Според Атанасов обаче в случая става въпрос за една политика, продължавана с различни средства. „При предното управление Цветанов директно излизаше от трибуната на парламента и четеше СРС. Днешните работят с похватите на ДС“, каза той и обясни, че след като Бойко Борисов е загубил централната власт, „там където неговата партия има сериозно присъствие, е Столична община“. Той прогнозира подобни „акции на омаскаряване“ до евроизборите.

„Има много неща, за които общината да се проверява, особено в обществените поръчки. Тук обаче се цели зрелище. Дълги години след скандалите със Софиянски Столична община е в сериозен медиен комфорт. Има сериозни сблъсъци в Столичния общински съвет, но това не се отразява в медиите“, обясни още Атанасов.  

По думите му сега се наблюдава „безмилостна касапница преди европейските избори“. „На фона на това нещо, вчера абсолютно незабелязано мина на първо четене новият закон за МВР. Той въвежда радикална промяна в кадровата политика и създава условия за овладяване на висшите и средни ръководни нива от кадровата банка на властта. Сега конкурсното начало е зачеркнато и цялата кадрова политика е в ръцете на министъра. В момента има десетки ръководни места, които се заемат от изпълняващи длъжността, защото не се знае дали тези позиции ще бъдат овладени от правилните хора“, коментира Атанасов.

По думите му в новия закон е зачеркната възможността главният секретар на МВР да бъде освобождаван когато не си върши работата. „Ако при предното МВР говорител беше Цветан Цветанов, който издаваше присъди, сега говорител на МВР е главният секретар, който разказва разни неща“, каза още Атанасов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.02 2014 в 16:16

Хахахахахахахахаха, Поля, това беше много кют.
Знам, че троловете сте тъпички, ма чак да се самозабравяте толкова.... баси.
Йончев, с тебе вече не ща да контактувам - нема сми. хехе
И Поленка, позви куректор малохуев, он тебе помогит.
Хахахахахахахаха

28.02 2014 в 16:09

Йончев,
ако това е новият начин за привличане на повече реклами, да те светна, че то има ефект за кликанията само в началото. След това започва чувствително оттегляне на качествените посещенията, което неминуемо се отразява и на количествените. Та, мисля си, дали да не ти препоръчам да вземеш мерки за точно този тип тролене като Кутев-мечок или мечок-Кутев и подобни?

28.02 2014 в 15:37

Ген Атанасов да не е и от от платените активисти на Протестна мрежа? Ей този Прокопиев колко политици и общински съветници е подкупил

28.02 2014 в 15:17

Брех, тая Поля колко начетена. Какви думи използва само. Какви сравнения.
Ще и дигна хонорара с една стотинка на пост.
Дерзай милая, читай, тиви смотри. Скоро ще си намериш някой идиот, та и тебе да те... задоволи.
Хахахахахахахахаха

28.02 2014 в 15:10

Толкова софистика на едно място скоро не бях чела. На генерала трябва да му се даде златен скункс за този логически турлюгювеч - акции - СРС - кадрова политика и каквото още се е сетил към момента.


"Усещам, че прокуратурата се използва за експлоатация на специални разузнавателни средства..."

А това с усещането направо гътна и делфийската Пития на дъното на класацията по оракулставане. Надмина и Кашпировски по ексрасензорика.

28.02 2014 в 15:07

Абе, троловетуе, не спите ли? Нямате почивка.
Трудете се, трудете!

28.02 2014 в 14:51

Много грозна постъпка на Иво Прокопиев. Това да си пратиш платените активисти да внесат сигнал, в който има несъществуваща информация и лъжи е меко казано дебилско изпълнение. Изложи се за пореден път червенобузестия олигарх и сега вече ще си получи заслуженото. Прокуратурата ще го погне и най-малкото ще му осъди активистите според мен. Това е абсолютна лъжа, което те твърдят и за мен трябва да бъдат осъдени по бързата процедура.

28.02 2014 в 14:51

Нормално е прокуратурата да си зададе въпроса на кого е тази "протестна мрежа"? Аз отговора го знам и това е Иво Прокопиев. Той покровителства Асен Генов и останалите активисти, които внасят сигнали за щяло и нещяло в прокуратурата. Крайно време беше да има разследване, за да се установи кои са те наистина.

28.02 2014 в 14:37

Да не си губят времето с глупости ами да разследват кукловодите на ГЕРБ - Бориславова и Прокопиев. Те са опасните престъпници. Това със сигнала срещу някакъв бизнесмен е за отбиване на номера и създаване на излишен медиен шум.