Гърци блокират ГКПП Маказа днес

OFFNews 15 февруари 2016 в 07:45 2978 0

маказа
Блокадата ще започне в 12.00 часа, твърдят организаторите на блокадата

Пътят Комотини – Кърджали ще бъде затворен за 72 часа, а началото на блокадата ще започне днес в 12 ч. Това се казва в декларация на фермери от Северна Гърция, които плашат с още по-продължителни блокади на границата, съобщава "Родопи 24".

"Ще преградим международния път с трактори и автомобили край село Тихиро, което е на 17 км от граничния пункт „Маказа – Нимфея". Препоръчваме на вашите граждани да не минават пред ГКПП-то след 12 ч. в понеделник", заявиха от ръководството на Тракийската бизнес кооперация, която е една от фермерските структури, организиращи протеста.

Решението за 72-часовата блокада е на фермерите и тютюнопроизводителите от Източна Македония и Тракия. Медии в Комотини отбелязват, че ще има блокада на важни пътни артерии в района.

"Ние не искаме да свалим правителството в Атина или нещо друго, просто искаме финансовите трудности да се премахнат, защото няма да можем да излезем по нивите и да осигурим препитание на семействата си", заяви председателят на „Тракийската бизнес кооперация" в Северна Гърция Хюсеин Есат.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!