Фандъкова: Общински съветници и омбудсманът подвеждат хората, ПУП-овете спират нови строежи

Ремонтът на Графа още не е приет, общината си връща Лятната къпалня в Борисовата

OFFNews 28 юни 2019 в 08:36 3425 2

Подалият оставка шеф на строителния надзор в София Влади Калинов го направи заради терасата на Пламен Георгиев. За мен доверието е изключително важно и независимо че собственикът е купил покрива в този вид още през 2007 г., това не е повод да не бъдат разрушени незаконните постройки. 

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по Нова тв. Работила съм винаги по този начин, разделяла съм се с хора, които са работили добре, но са направили грешка, каза кметът.

Когато взема решение дали ще се кандидатирам за нов мандат, ще го обявя, отговори на въпрос за бъдещите си политически намерения Фандъкова. Кампаниите винаги са в негативен план и независимо дали аз ще бъде кандидат на ГЕРБ, кампанията на партията ни ще бъде с идеи какво да се направи по-добре. 

Тя обясни, че исканията на протестиращите граждани, подкрепени от съветници от БСП и ДСБ, както и от националния омбудсман Мая Манолова, Столичният общински съвет да не приема повече ПУП-ове, е подвеждане на хората. Защото именно Подробните устройствени планове са начин да бъдат върнати раздадени в миналото общински имоти или да се спрат нови строежи. 

Аз съм за това СОС да спре произнасянето по устройствени планове, които се отнасят до мащабно строителство и до унищожаването на малкото останали зелени площи, детски площадки, градинки, междублокови пространства. Даже бих разширила това искане – подобна забрана за произнасяне от страна на Общинския съвет за унищожаване на части от зелената система на столицата, трябва да се разпространят и върху работата на следващия Общински съвет, обяви вчера омбудсманът Мая Манолова на протест пред общината на "Обединена София". 

Най-големите проблеми на големите ремонти в София, в това число и на Граф Игнатиев, е в проектите, допълни Фандъкова. Все още Графа не е въведен в експлоатация, има възможност и за нови санкции, стана ясно от думите на кмета. 

Планът за Борисовата градина ще стане готов, когато го приема СОС - ако проектантът не приеме моите предложения, ще настоявам това да направи Столичният общински съвет, каза Фандъкова. Тя припомни сделките за лятната къпалня "Мария Луиза" и Летния театър от времето на сините и подчерта, че с ПУП на Борисовата се отнеме възможността на частните собственици да правят друго, освен да отворят басейните. 

Презасторяването в някои квартали на София е много сериозен проблем, който съществува от десетилетия. Беше допуснато връщането на земи в междублокови пространства, в дворове на училища и детски градини и в парковете, заяви още кметът. Тя допълни, че за никого не са тайна частните терени в Южен парк, които съществуват от десетилетия. 

Смея да твърдя, че съм участник в решаването на тези казуси. Като кмет съм поискала от Народното събрание спиране и посочване на краен срок за връщане на земеделски земи. За съжаление все още няма такова решение, но аз призовавам политиците да подкрепят това предложение", коментира още Фандъкова.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  6145

  2

  kokoten

  28.06 2019 в 09:12

  ПУП-овете само узаконяват магариите на властимащите....голяма хиена е Фандъчката....ей,софиянци много сте загубени....ако пак я изберете тая,нямате никакви шансове да излезете от дупката...

  11769

  1

  Dafack

  28.06 2019 в 09:02

  Да вземе да бега тая смрад, стига й толкова лапане. Колко пара потъна покрай нея. Те резултатите от мандата й сами говорят за себе си - всеки може да иде да види Графа, Седмочислениците... и още куп места, които от ремонт станаха на катуни!
   
  X

  Васил Терзиев пред OFFNews: Искам след мен да остане наследство, което не се разпада (видео)